EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στον ΣΥΡΙΖΑ παίζουν τον παπά με το παράλληλο πρόγραμμα

Υπάρχει και θα ψηφιστεί λέει ο ένας, θα το συζητήσουμε τον Ιανουάριο και θα εφαρμοστεί εν καιρώ, υποστηρίζει ο άλλος. Μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή, που δείχνει ότι το μόνο ¨σχέδιο” είναι η ψήφιση των προαπαιτούμενων 

Βαγγέλης Δεληπέτρος 

Όταν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης δηλώνει ότι το Παράλληλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης “και υπάρχει και θα εφαρμοστεί”, πρέπει -μέχρι αποδείξεως του εναντίου- να θεωρήσουμε ότι ξέρει τι λέει.
AdTech Ad

Γιατί σε μια κοινωνία στην οποία σχεδόν όλοι της ζητούν να υποκλίνεται στους “ειδικούς”, ο κ. Σπίρτζης είναι από τους κατ' εξοχήν ειδικούς της κυβέρνησης, καθώς είναι μηχανικός και υπήρξε πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Δεν μπορεί λοιπόν να λέει πράγματα που δεν έχουν βάση.

Πόση βάση όμως έχει η άποψή του για το Παράλληλο Πρόγραμμα, όταν ένας άλλος ειδικός της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης, έχει προλάβει να δηλώσει ότι αυτά που αποκλήθηκαν Παράλληλο Πρόγραμμα είναι (απλώς) ορισμένα μέτρα που εντάσσονται σε αυτό; Και ότι το “Πρόγραμμα” θα εφαρμοστεί εν καιρώ, το δεύτερο εξάμηνο του 2016, αφού προφανώς πρώτα εκπονηθεί;

Θα ήταν ίσως απλή (;) ασυνεννοησία εάν δεν ήταν ο κανόνας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ . Για το ίδιο θέμα, την ίδια περίοδο, άλλα να λέει το ένα στέλεχος και άλλα το άλλο. Άλλα να εκτιμά ο ένας υπουργός και άλλα ο άλλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας λχ, πέρασε κι αυτός από κάποιο κανάλι για να μας διαβεβαιώσει ότι η Συμφωνία με τους δανειστές και το Παράλληλο Πρόγραμμα είναι “ενιαίο πρόγραμμα”, προφανώς επεξεργασμένο, που οσοσνούπω θα υλοποιηθεί. Για να μην μας μείνει μάλιστα καμιά αμφιβολία υπογράμμισε ότι “Έχουμε σχέδιο και ξέρουμε πού πάμε”.

Αυτό θα ήταν προφανώς θετικό για την κυβέρνηση και για εμάς, εάν ένας άλλος... ειδικός, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν δήλωνε την ίδια ημέρα (!) ότι κάποια στιγμή, “πιθανότατα τον Ιανουάριο”, θα γίνει “συζήτηση επί της ουσίας”, γιατί “θα πρέπει να έχουμε μια εικόνα του συνολικού προγράμματος, το πώς θα πάει βήμα προς βήμα”.

Δεδομένο το πρόγραμμα για τον έναν λοιπόν, υπό συζήτηση για τον άλλον. Θα εφαρμοστεί άμεσα υποστηρίζουν οι μεν, θα εφαρμοστεί σταδιακά από του... χρόνου, διατείνονται οι δε. Και το μόνο που αποδεικνύουν, και οι μεν και οι δε, με τη στάση τους και τις ανακολουθίες τους, είναι ότι σχέδιο δεν υπάρχει πέρα από την ψήφιση των προαπαιτούμενων και ό,τι παρουσιάζεται ως εναλλακτική πρόταση είναι στην καλύτερη περίπτωση φτιαγμένο στο πόδι.

Όσο για το ξέφωτο, που ο πρωθυπουργός μας υπόσχεται κάθε τόσο ότι θα δούμε... κάποτε, για την ώρα υπάρχει μόνο στα σημειωματάρια των... λογογράφων του.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας




πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID