EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δίωξη κατά Τραυλού (γ.γ. Υπουργείου Άμυνας) και Λιακουνάκου

Ποινική δίωξη για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Σπυρίδωνα Τραυλού και σε βάρος επτά υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίωνδολαρίων.

Η προκαταρκτική έρευνα για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της σύμβασης για την προμήθεια 12 ελικοπτέρων τύπου Απάτσι διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο καιΠόπη Παπανδρέου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία κατά συρροήστην απιστία ασκήθηκε σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης πραγματοποιήθηκε ανάλυση των προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Γραφείο της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς και προέκυψε ότι η Σύμβαση 22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προμήθεια έγινε επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και γι' αυτό ο φάκελος έχει σταλεί απευθείας στη Βουλή, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και του πρώην υπουργού.






πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID