EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εικόνα διάλυσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Παραιτήθηκε ο επικεφαλή

Της Μαριάννας Τζάννε

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέβαλλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Τρίτη ο κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος στον υπουργό Υποδομών και το ΤΑΙΠΕΔ, την ώρα που η εταιρεία διανύει μία από τις κρισιμότερες περιόδους στην ιστορία της.

Ο λόγος είναι οι ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες της στην Ειδομένη λόγω των καραβανιών των μεταναστών που κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα τα συμβόλαια της εταιρείας με τους πολυεθνικούς γίγαντες τεχνολογίας αλλά και η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, για τον οποίο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, ποιοι θα διεκδικήσουν και αν θα υλοποιηθεί. Η παραίτηση Ζηλιασκόπουλου φαίνεται να συνδέεται άμεσα με την κυβερνητική απραξία στο θέμα της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων τις τελευταίες εβδομάδες που επιτείνει την εικόνα της αναξιοπιστίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι την παραίτησή του κ. Ζηλιασκόπουλου είχε ζητήσει από το καλοκαίρι ο κ. Σπίρτζης. Ωστόσο ο επικεφαλής της εταιρείας είχε αρνηθεί να παραιτηθεί και χρειάστηκε η παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη για να παραμείνει στη θέση του.

Με το σιδηροδρομικό δίκτυο να είναι καθηλωμένο για τρίτη συνεχή εβδομάδα και κορυφαίους πελάτες της εταιρείας όπως η Hewlett-Packard να αναζητούν νέα λιμάνια όπως εκείνο της Σλοβενίας για να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους στην Κεντρική Ευρώπη, η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι. Ακόμη όμως και αν βρεθεί λύση στα σύνορα με τα Σκόπια, το πρόβλημα αναμένεται να οξυνθεί καθώς, την επόμενη βδομάδα ετοιμάζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα, οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση και πιέζουν για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης πριν την πώληση. Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει πρόβλημα με τις συμμετοχές και δεν απέκλεισε ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος, αν δεν υπάρχει ανάδοχος, άποψη που έχει εκφράσει και ο κ. Σπίρτζης. Οι Ρώσοι όπως είπε, επανήλθαν στην διαδικασία, είναι όμως αβέβαιο αν θα υποβάλλουν προσφορά.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος υπήρξε ένα από τα μακροβιότερα στελέχη των οργανισμών που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών, καθώς συγχρονίστηκε με οκτώ υπουργούς από το 2010 έως σήμερα. Διατέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Βελτιστοποίησης Συστημάτων από το 2005. Απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα στο University of Texas, Austin από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών το 1994. Δίδαξε στο Northwestern University μέχρι το 2005 και στο Transportation Center του Σικάγου, ΗΠΑ. Κατά πληροφορίες ο κ. Ζηλιασκόπουλος θα επιστρέψει στην Αμερική αφού έχει δεχθεί πρόταση από Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα μέχρι η κυβέρνηση να επιλέξει το διάδοχο σχήμα.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID