EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ηλεκτρονικός υπολογιστής με... 5 δολάρια

Οι υπολογιστές χαμηλού κόστους δεν είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τους μυημένους στις νέες τεχνολογίες. Παρά ταύτα, ακόμη και στην περίπτωση των «ειδικών» ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που έχει τιμή πώλησης 5 δολάρια, αποτελεί είδηση.

Μια αμερικανική εταιρεία, η Raspberry Pi, μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου το 2012, (με τιμή πώλησης τα 30 δολάρια), κατασκεύασε το μοντέλο Raspberry Pi Zero, το οποίο πωλείται στην εξωφρενικά χαμηλή τιμή των 5 δολαρίων.

Το επίσης, εντυπωσιακό ήταν η ανταπόκριση του κοινού: Η εταιρεία διέθεσε 100.000 συσκευές δωρεάν με ένα περιοδικό, το οποίο ξεπούλησε αμέσως.

Βεβαίως, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι οι υπολογιστές Raspberry Pi είναι μητρικές κάρτες, που μπορούν να αξιοποιηθούν αναλόγως. Στόχος είναι να καλύψουν τις ανάγκες όσων επιθυμούν να μάθουν να προγραμματίζουν υπολογιστές με προσιτό κόστος.






ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID