EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκαλύψεις του γ.γ. καταπολέμησης της Διαφθοράς: Κοντά στο 40% ο φόρος για να νομιμοποιηθούν οι καταθέσεις

Μια σειρά από σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, έκανε ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης. Μπόνους αλλά κι υψηλός φόρος για τα αφορολόγητα χρήματα του εξωτερικού, έσοδα στο δημόσιο ταμείο μόνο και μόνο με την ανακοίνωση της λήψης της λίστας από τους Γερμανούς κι άσκηση διώξεων για τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ, είναι μερικές μόνο από τις αποκαλύψεις που έκανε, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά FM.

Ο κ. Βασιλειάδης είπε πως οι λίστες από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεσταφαλίας ήρθαν στην Ελλάδα με νόμιμο τρόπο και κατήγγειλε πως παρότι στο παρελθόν το κρατίδιο ήταν διατεθειμένο να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, οι τότε κυβερνήσεις δεν έστειλαν κανέναν για να παραλάβει τις λίστες. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι στις δύο λίστες καταθετών που παρέλαβε από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας υπάρχει καταθέτης με το ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Μπήκαν 80 εκατ. ευρώ στα ταμεία “από φόβο”;

Ο γ.γ. για την καταπολέμηση της Διαφθοράς γνωστοποίησε επίσης πως την εβδομάδα που Έλληνες εκπρόσωποι πήγαν στο Παρίσι και συναντήθηκαν με τον Φαλσιανί για τη Λίστα Λαγκάρντ, εισήλθαν στα ταμεία του κράτους 80 εκατομμύρια ευρώ από όσους φοβήθηκαν και πλήρωσαν.

«Όταν ο φοροφυγάς καταλαβαίνει ότι έχει απέναντί του μια δημόσια διοίκηση που είναι αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά της, τότε θα συνεργαστεί» είπε ο κ. Βασιλειάδης σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό να πληρώσουν δίνοντας τους μάλιστα και κίνητρα.

Φόρος κοντά στο 40% για τις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού

Ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για σημαντικό φόρο στις αδήλωτες καταθέσεις που θα εντοπιστούν από τον έλεγχο των καταθέσεων.

«Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, θα δοθούν μπόνους ωστόσο μπορώ να πω πως ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν δεν θα είναι χαμηλός, αλλά θα προσεγγίζει το 40%» επεσήμανε.

Έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις για τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ

Ερωτηθείς για τα δάνεια των ΜΜΕ και τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας είπε χαρακτηριστικά «κάνουμε ότι χρειάζεται, έχουν ασκηθεί ήδη οι πρώτες διώξεις για την ΑΤΕ. Θα υπάρξουν ειδικές ελεγκτές που θα δοθούν στην εισαγγελία για να τους βοηθούν στο έργο τους».
Κατέληξε λέγοντας πως η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στην καταπολέμηση της διαφθοράς.





πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID