EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε διασταυρώσεις της λίστας Μπόργενς με τα εμβάσματα της ΤτΕ προ 20ετίας προχωρούν οι Εισαγγελείς

Προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα ο έλεγχος της λίστας Μπόργενς των 10.588 Ελλήνων με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ως στόχο να διασταυρώσουν τους καταθέτες με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητώντας συγκεκριμένα, αναλυτικό κατάλογο με κάθε έμβασμα το οποίο έφυγε από την Ελλάδα με κατεύθυνση προς την ελβετική τράπεζα από το 1995 και μετά.

Η έρευνα αυτή αναμένεται να είναι πολλά υποσχόμενη καθώς ο αναλυτικός έλεγχος εμβασμάτων είναι κάτι που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να συμβεί πριν 20 χρόνια. Ως εκ τούτου οι εισαγγελείς περιμένουν να βγάλουν «λαβράκια» αφού πολλοί έχουν αφήσει ακάλυπτα τα ίχνη του «μαύρου χρήματος».

Σε κάθε περίπτωση του υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε βεβιασμένες κινήσεις ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι τελικά ασκήσει διώξεις.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ταυτόχρονα με τον έλεγχο των καταθετών οι ελληνικές Αρχές ενδέχεται να αναζητήσουν ευθύνες και από τις τράπεζες που ενεπλάκησαν στις συναλλαγές με ανοιχτό την πιθανότητα κατηγορίας για συνέργεια.









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID