EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ereportaz: Σε Κοπελούζο και Fraport τα αεροδρόμια

Επιβεβαίωση του ereportaz: Άρχισε το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που είχαμε αποκαλύψει πρώτοι πριν μέρες. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2015, όταν πρώτο το ereportaz.gr αποκάλυπτε ότι μέσα στο 2015 αρχίζει το ξεπούλημα των αεροδρομίων… 
 
Tι είχανε γράψει:
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz.gr o κύβος ερρίφθη, οι –πάλαι ποτέ- «αριστερές αντιδράσεις» κάμφθηκαν και έτσι μέχρι το τέλος του χρόνου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανάψει το «πράσινο φως» προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση.
apokalupsi

ΠΛΕΟΝ είναι και επίσημο.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέτει σε εφαρμογή ένα από τα 49 προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Η κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε το θέμα αργά χθες το βράδυ με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τι προβλέπεται σύμφωνα με το ΦΕΚ:- Η συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των Σχεδίων Σύμβασης Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β) ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις.- Η παροχή εξουσιοδότησης στους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των Συμβάσεων Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β), καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών των ως άνω συμβάσεων παραχώρησης σύμφωνα με τα προαναφερόμενα στην παράγραφο 1.

Τότε που έκαναν λόγο για ξεπούλημα (απόσπασμα από το ρεπορτάζ αποκάλυψη του ereportaz από τις 20 Οκτωβρίου)

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τυχόν αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση υπογραμμίζοντας ότι «με καθαρά οικονομικούς όρους, το ελληνικό κράτος θα έχει από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση τετραπλάσια έως και πενταπλάσια απώλεια εσόδων».
 
 Ανάμεσα στους 29 που είχαν υπογράψει την ερώτηση βρίσκονται αρκετά στελέχη τα οποία μετέπειτα προσχώρησαν στην ΛΑΕ, αλλά και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Μπαλαούρας ή ο κ. Μανιός.

«Αν ολοκληρωθεί η εν λόγω ιδιωτικοποίηση, θα γίνει ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας και θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής διερεύνησης οικονομικού σκανδάλου. Οι Κρατικοί Αερολιμένες ανήκουν στον λαό και οφείλουν να παραδοθούν στις επόμενες γενιές ως περιουσία του ελληνικού κράτους. Η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να είναι διαφανής και ελεγκτέα», επεσήμαναν τότε. Το θέμα πλέον είναι πως θα διαχειριστούν την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση.
Όπερ και εγένετο… Οι… κωλοτούμπες της κυβέρνησης συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς…
Το ίδιο και οι αποκαλύψεις από το ereportaz.gr




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID