EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αποκάλυψη-Σοκ για τη Δολοφονία Κένεντι: Θα μπορούσαν να τον σώσουν, αλλά…

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που ήταν επιφορτισμένοι με την προστασία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης κατά τη στιγμή της δολοφονίας του, αποκάλυψε μια έκθεση.

Εννέα από τους είκοσι οκτώ άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οι οποίοι συνόδευαν τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963, την ημέρα που δολοφονήθηκε από τον Lee Harvey Oswald, ήταν έξω σε τοπικό κλαμπ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε το περιοδικό Newsweek.

Παραθέτοντας ένα νέο βιβλίο με τίτλο: «Πίνοντας στην Αμερική: Η Μυστική Ιστορία μας», η έκθεση επισημαίνει ότι μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Κένεντι, ο διάδοχός του, Πρόεδρος Λίντον Τζόνσον διέταξε την πρώτη επίσημη έρευνα για το συμβάν.

Ο Earl Warren, ο τότε Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, επιλέχτηκε να ηγηθεί της έρευνας. Ο Warren αρχικά δίστασε να αποδεχθεί την εντολή Τζόνσον λόγω του σημαντικού πολιτικού μεγέθους της υπόθεσης.



Ωστόσο, μόλις τρεις ημέρες μετά την απρόθυμη αποδοχή της εργασίας, ο Warren διαπίστωσε ότι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν έξω στην πόλη διασκεδάζοντας και πίνοντας πολύ τη νύχτα πριν τη δολοφονία.

Τρεις από τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που βρίσκονταν στην παρακολούθηση του αυτοκινήτου, οδηγώντας μερικά πόδια μακριά από τον Kennedy, παραδέχθηκαν ότι έμειναν μέχρι πολύ αργά πίνοντας όλη τη νύχτα, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στη Μυστική Υπηρεσία.

Ο Warren διαπίστωσε επίσης ότι ένας από τους πράκτορες συνέχισε να πίνει μέχρι τις πέντε το πρωί. Ο Kennedy δολοφονήθηκε 7,5 ώρες αργότερα στις 12.30μμ.

Ένας αξιόπιστος δημοσιογράφος, που ονομάζεται Drew Pearson, ο οποίος ήταν στενός φίλος με τον Warren, ανακάλυψε ότι οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας επισκέφθηκαν το Fort Worth Press Club μετά τα μεσάνυχτα και έξι από αυτούς στη συνέχεια έφυγαν για μέρος που ονομάζεται The Cellar Coffee House.

«Προφανώς άνδρες που έχουν πιει μέχρι σχεδόν μέχρι τις 03:00 δεν είναι σε κατάσταση επιφυλακής, ή στην καλύτερη φυσική κατάσταση για να προστατεύσουν κανέναν», έγραψε ο Pearson για τους πράκτορες στην αυτοκινητοπομπή του Κένεντι.

Ο Pearson είπε ότι οι εν λόγω πληροφορίες ήρθαν από άλλο δημοσιογράφο του οποίου τα αφεντικά ήταν πολύ φοβισμένα για να δημοσιεύσουν μια ιστορία τέτοιου μεγέθους που θα ενοχοποιούσε πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας και ιδιοκτήτες κλαμπ.

Η Επιτροπή Warren ανέκρινε τους πράκτορες και επιβεβαίωσε ότι είχαν πιει.
Η έκθεση σημείωσε ότι αν και σαφώς σε υπαιτιότητα, οι πράκτορες οι ίδιοι ήταν συντετριμμένοι από την ανευθυνότητά τους και τα μέλη της επιτροπής ήταν πρόθυμα να τους προφυλάξουν από το να περάσουν στην ιστορία ως οι άνδρες των οποίων η αμέλεια συνέβαλε στη δολοφονία του JFK.

Ο Warren, ωστόσο, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του και εξέφρασε το θυμό του το 1964, ανακρίνοντας τον James Rowley, τότε διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τα ευρήματα του Pearson ενόρκως.

Ο Rowley βομβαρδίστηκε με κριτική επειδή δεν απέλυσε κάποιον από τους πράκτορες. Είπε σε απάντηση, ότι δεν ήθελε να «στιγματίσει» τα άτομα ή τις οικογένειές τους με τη δολοφονία.

Ο Warren είπε ακόμη στον Rowley ότι αν οι πράκτορες δεν ήταν μεθυσμένοι, θα είχαν πάρει στα σοβαρά τις αναφορές των πολιτών ότι μια κάνη όπλου ξεχώρισε από το παράθυρο του έκτου ορόφου του κτιρίου που υποτίθεται ότι ο Harvey χρησιμοποίησε για να στοχεύσει τον πρόεδρο.

«Μερικοί άνθρωποι είδαν ένα τουφέκι σε αυτό το κτήριο», συνέχισε ο Warren. «Δεν θα ήταν πιο πιθανό ένας άνθρωπος της Μυστικής Υπηρεσίας σε αυτή την αυτοκινητοπομπή, που υποτίθεται ότι παρατηρεί τέτοια πράγματα, να έβλεπε κάτι τέτοιο, αν ήταν ελεύθερος από οποιοδήποτε από τα αποτελέσματα του ποτού, ή την έλλειψη ύπνου; Δεν νομίζετε ότι θα ήταν περισσότερο σε εγρήγορση, διαυγείς;»

Στο βιβλίο του, «Τhe Dark Side of Camelot», ο διάσημος ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh σημειώνει ότι από τα τέλη του 1963, το πρόβλημα του ποτού μεταξύ ορισμένων πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας είχε φθάσει σε ένα σημείο όπου «μερικά μέλη της προεδρικής φρουράς τακτικά παρέμεναν στο μπαρ μέχρι πρώτες πρωινές ώρες».

Η Μυστική Υπηρεσία είναι από τις παλαιότερες ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις ΗΠΑ, η οποία ιδρύθηκε το δέκατο ένατο αιώνα για να διερευνήσει τα οικονομικά εγκλήματα και την καταπολέμηση της πλαστογραφίας μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ο σχηματισμός του Τμήματος ήταν ένα από τα τελευταία πράγματα που ο Πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν ενέκρινε την ημέρα της δολοφονίας του.

Ο Λίνκολν, 16ος πρόεδρος της χώρας, σκοτώθηκε από έναν πυροβολισμό σε ένα θέατρο στις 15 Απρίλη του 1865, λόγω αμέλειας του σωματοφύλακά του, ο οποίος είχε κάνει διάλειμμα σε ένα μπαρ.

         





πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID