EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Φουντώνει το πρόβλημα με την κατάσταση στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας

Φουντώνει το θέμα της κατάστασης των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας και γενικότερα του ΟΑΣΑ. Λίγες μέρες μετά την παραίτηση Δημητριάδη από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ αλλά και των υπόλοιπων διοικήσεων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ οι ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα πέφτουν βροχή.

Από την Νέα Δημοκρατία έχουν αποστείλει σχετικές ερωτήσεις τόσο ο Τομεάρχης Υποδομών Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και οι βουλευτές της Νικήτας Κακλαμάνης και Αθανάσιος Δαβάκης.

Οι 2 βουλευτές αναφέρονται συγκεκριμένα στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και τις επιπτώσεις που θα έχει στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών ενώ ο κος Κακλαμάνης ρωτά αν τελικά θεσπιστεί και το περίφημο «κοινωνικό εισιτήριο» που είχε εξαγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τομεάρχης Υποδομών Λ.Αυγενάκης μιλά για γενικότερη επιδείνωση και τραγική κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, για εταιρείες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ) που βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ενώ αναφέρεται στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι οργανισμοί.


Θίγει ωστόσο και το πολύ σημαντικό ζήτημα της δωρεάν μετακίνησης μέσω των συμβάσεων με τα Υπουργεία καθώς όπως αναφέρει «ακόμη δεν έχουν υπογραφεί –για το ημερολογιακό έτος 2015) οι σχετικές συμβάσεις (παροχή δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων) με τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Άμυνας. Σημειώνεται ότι από την 1/1/2016 ο ΟΑΣΑ υποχρεούται να διακόψει την παροχή δωρεάν όψει την παροχή δωρεάν υπηρεσίας σε περίπτωση που δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές των υπουργείων.»

Δεν παραλείπει την αναφορά από τη ζημιά λόγω αύξησης του ΦΠΑ και την συνεχόμενη αδυναμία στους ελέγχους για την αποφυγή της εισιτηριοδιαφυγής σημειώνοντας πως «αντί σχεδιασμού για την στήριξη αυτών με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, η Κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες στην καταστροφή» κα ρωτά τον Υπουργό Υποδομών κο Σπίρτζη για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει για τη στελέχωση των διοικήσεων, για τον σχεδιασμό και τη στήριξη των αστικών δημόσιων συγκοινωνιών, την κάλυψη των ελλειμάτων, την κατάσταση των εταιρειών, την πολιτική για την αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού έργου καθώς και ποιος είναι ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την παροχή αποτελεσματικών και λειτουργικών συγκοινωνιών και μεταφορών.



ypodomes.com



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID