EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στερεύει από φάρμακα ο Ευαγγελισμός

Σε έλλειψη φαρμάκων οδηγείται σταδιακά το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, επηρεάζοντας άμεσα τη δημόσια υγεία και τους ασθενείς. Στη ναυαρχίδα του ΕΣΥ έχει σημάνει συναγερμός και οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διασφαλίσουν -τουλάχιστον για τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς- πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες τους.

Ο Ευαγγελισμός δεν είναι το μοναδικό νοσοκομείο που αντιμετωπίζει προβλήματα ελλείψεων σε φάρμακα, καθώς οι προϋπολογισμοί των νοσηλευτηρίων έχουν σχεδόν εξανεμισθεί και οι γιατροί παλεύουν να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του Ευαγγελισμού συνολικά για το 2015 ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων το 1/3 κατευθύνεται στο φάρμακο. Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος προσέλευσης ασθενών, κυρίως ευπαθών ομάδων και ανασφάλιστων, αλλά και το γεγονός ότι το νοσοκομείο οφείλει υπέρογκα ποσά στις φαρμακοβιομηχανίες και στις επιχειρήσεις αναλωσίμων, έχουν οδηγήσει στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Τώρα το στοίχημα για γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγάλο, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνον τα λιγοστά φαρμακευτικά σκευάσματα και τη σωστή διαχείρισή τους, αλλά και την προσωπική τους εξουθένωση, η οποία χτυπάει κόκκινο.

Την ίδια στιγμή, απουσιάζουν σκευάσματα όπως αντι-ιικά, ογκολογικά σκευάσματα και θεραπείες για λεμφώματα, τα οποία προορίζονται για καρκινοπαθείς και ασθενείς του Aids.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID