EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τι γίνεται με τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ;


Εν αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τον ορισμό του εισιτηρίου για το 2016 μετά και από την εισήγηση του ΟΑΣΘ δημοσιεύματα στον τύπο διαρρέουν διάφορα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι, σενάρια και διαρροές που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr η εισήγηση του ΟΑΣΘ στο αρμόδιο Υπουργείο ήδη από τον Οκτώβρη μετά από σύσκεψη με την γενική γραμματέα Μεταφορών Π. Πέρκα αφορά σε αύξηση του εισιτηρίου κατά 0,10 λεπτά του ευρώ, δηλαδή το ποσό της αύξησης του ΦΠΑ στις μεταφορές από 13% στο 23% όπως προβλέπει η συμφωνία δανειστών - κυβέρνησης που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρ. Στεφανίδης ξεκαθαρίζει πως σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2016 ο ΟΑΣΘ υπολογίζεται πως θα έχει δαπάνες ύψους 148,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που διαμορφώνει το κόμιστρο στο 1,47 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% ενώ με την ετήσια επιχορήγηση το εισιτήριο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1.10 ευρώ. Αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό την γενική γραμματέα Μεταφορών Πέτη Πέρκα τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα για το έτος 2015 που διανύουμε αξίζει να αναφερθεί πως το ύψος των δαπανών του Οργανισμού στον προϋπολογισμό είναι 160 εκατ.ευρώ, και με το μέχρι σήμερα ισχύον 13% ΦΠΑ το εισιτήριο σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ θα έπρεπε να διαμορφωθεί στα 1.37 ευρώ, ενώ μετά την κρατική επιδότηση βρίσκεται στο 1 ευρώ.

"Αυθαίρετα συμπεράσματα", χαρακτήρισε μάλιστα ο κ. Στεφανίδης αναφορές και δημοσιεύματα για μεγαλύτερη αύξηση του εισιτηρίου στο 1.20 ευρώ. "Περιμένω εντός των ημερών την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει το κόμιστρο για το 2016", είπε μιλώντας στο alterthess ο κ. Στεφανίδης.

Τέλος πηγές του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων διαψεύδουν επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ πέραν της ενσωμάτωσης της αύξησης στο ΦΠΑ από 13% στο 23%.

Κα. Μπα.





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID