EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απαλλάσσουν από χρέη τον Οργανισμό Ιπποδρομιών για 7 χρόνια

Επταετή απαλλαγή από χρέη και απαιτήσεις δίνει στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος η σύμβαση ιδιωτικοποίησης της εταιρίας - μια απαλλαγή, που θα κοστίσει μόνον στον Δήμο Μαρκοπούλου 31 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση έχει μεγάλο παρελθόν, και όπως όλα δείχνουν και μέλλον, καθώς οδηγείται πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια: Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα όταν η Βουλή, μαζί με την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος ιπποδρομιών, ψήφισε και διάταξη που απαλλάσσει τον Οργανισμό (ΟΔΙΕ), από την έναρξη εκκαθάρισής του και για περίοδο επτά ετών, από «πάσης φύσεως πράξεις ή μέτρα, εκκρεμή ή μη, διοικητικής και αναγκαστικής είσπραξης».

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι κανένας δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί για τουλάχιστον μία επταετία να διεκδικήσει από τον Οργανισμό Διοργάνωσης Ιπποδρομιών την οποιαδήποτε βεβαιωμένη οφειλή, ακόμη κι όταν υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Η διάταξη έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Δήμου Μαρκοπούλου, ο οποίος έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών βάσει της οποίας ο ΟΔΙΕ οφείλει στον Δήμο ποσό 31 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχεται από μη καταβληθέντα λατομικά τέλη για το διάστημα 2006 - 2014.

Με βάση την σύμβαση παραχώρησης ο Δήμος δεν μπορεί, τουλάχιστον για τα επόμενα επτά χρόνια, να διεκδικήσει αυτό το ποσό και ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης μιλώντας στο tvxs.gr προανήγγειλε προσφυγή στο ΣτΕ αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Πρόκειται για μια παράνομη και εντελώς αντισυνταγματική ρύθμιση», λέει ο Σωτήρης Μεθενίτης, επισημαίνοντας ακόμη ότι η προστατευτική διάταξη γα τον ΟΔΙΕ ψηφίστηκε την ώρα που ο δήμος είχε κάνει πρόταση στον Οργανισμό ακόμη και για εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η συγκεκριμένη πρόταση προέβλεπε, αντί της καταβολής των 31 εκατομμυρίων ευρώ, την παραχώρηση στον Δήμο έκτασης 50 στρεμμάτων από τα 1.150 στρέμματα του ιπποδρόμου για την ανέγερση σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων που έχει άμεση ανάγκη το Μαρκόπουλο. Οπως σημειώνει ο δήμαρχος Μαρκόπουλου η πρόταση προέβλεπε την παραχώρηση του 3% της έκτασης που ανήκει στον ΟΔΙΕ μαζί με ένα ελάχιστο ποσό της συνολικής οφειλής.





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID