EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Capital Controls και το 2016 και βλέπουμε

Απαισιόδοξες προβλέψεις από οικονομολόγους σε έρευνα του Bloomberg.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα capital controls δεν πρόκειται να αρθούν σύντομα, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.  Συγκεκριμένα ρο 81% των ερωτηθέντων οικονομολόγων απάντησαν ότι…δεν πιστεύουν ότι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αρθούν πριν τον Ιούλιο του 2016 και ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν 18 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

«Παραείναι αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι πιστωτές, θα θέλουν να δουν περισσότερες αποδείξεις εφαρμογής του προγράμματος, πριν νιώσουν άνετα με την άρση των capital controls» δηλώνει στο Bloomberg ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομολόγος στην τράπεζα Standard Chartered του Λονδίνου.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ωστόσο ότι το μέτρο των capital controls ― που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο ― μπορεί να αρθεί στην αρχή του 2016, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID