EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΟΣΑ: Η κρίση όξυνε τις οικονομικές ανισότητες στον Νότο

Η οικονομική κρίση όξυνε τις ανισότητες στις χώρες της Ευρώπης και ιδίως του Νότου, επισήμανε ο ειδικός αναλυτής του ΟΟΣΑ, Μίκαελ Φόρστερ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η αύξηση των ανισοτήτων ενδεχομένως να συνεπάγεται την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά, στις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, λόγω της επιβολής σκληρών μέτρων λιτότητας, παρατηρήθηκε μία οξύτατη αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων από το 2007 έως το 2012.

Για παράδειγμα, στην Ισπανία το εισόδημα του φτωχότερου 10% υποχώρησε κατά 13% ανά έτος, έναντι πτώσης μόλις 1,5% του πλουσιότερου 10%.

«Οι επιπτώσεις από την ανισότητα θα γίνονται ολοένα και πιο αισθητές χρόνο με χρόνο» προειδοποίησε ο Φόρστερ. Προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, συνέχισε, απαιτείται η ταυτόχρονη εφαρμογή αναπτυξιακών και αναδιανεμητικών πολιτικών.

Μεταξύ των προτάσεων, συγκαταλέγεται η αύξηση της γυναικείας ανεργίας και η βελτίωση της ποιότητας των θέσεων εργασίας, κατέληξε ο αναλυτής του ΟΟΣΑ.



πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID