EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Solace (2015)

Θρίλερ/μυστηρίου-έγκλημα Anthony Hopkins, Abbie Cornish, Jeffrey Dean Morgan Σκην.: Afonso Poyart >> 7 <<


Στο Solace ένας ντετέκτιβ του FBI καταδιώκει έναν αλάνθαστο κατά συρροή δολοφόνο και ζητάει τη βοήθεια ενός παλιού φίλου του, που έχει το χάρισμα να βλέπει στιγμές από το μέλλον ή το παρελθόν των ανθρώπων.

Η ταινία μοιάζει με διάφορα έργα, όπως το Dead Zone του 1983, το Next με τον Νίκολας Κέιτζ, το Seven και το Hearts in Atlantis. Ωστόσο, είναι πρωτότυπη γιατί έχει ασυνήθιστο κακό και θέτει ερωτήματα για τη μοίρα και το αν είναι σωστή η ευθανασία. Η νυχτερινή δράση, τα ζωηρά πράσινα και κόκκινα χρώματα, η αινιγματική εστίαση σε πρόσωπα και αντικείμενα, η ξαφνική μεταβολή πλάνων με απορρόφησαν στο σκοτεινό κόσμο του έργου. Η μουσική αλλάζει απρόσμενα και συμβάλλει στη δυσοίωνη ατμόσφαιρα.

Ο Άντονυ Χόπκινς υποδύεται καλά το γέρο που αναγκάζεται να αφήσει την απομόνωσή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του φίλου του. Η έρευνα βασίζεται στο χάρισμά του, ωστόσο διστάζει να μοιραστεί όσα βλέπει γιατί δεν είναι σίγουρος για τη σημασία τους· ξέρει πάντως ότι κινδυνεύουν. Ο Jeffrey Dean Morgan είναι πειστικός στο ρόλο του έμπειρου πράκτορα που είναι βέβαιος ότι ο Τζον θα τους βγάλει από το αδιέξοδο. Η Abbie Cornish παίζει τη συνάδελφό του και έχει την αντίθετη άποψη. Με τις ερμηνείες τους δίνουν την αίσθηση ότι οι τρεις χαρακτήρες έχουν περάσει άσχημες καταστάσεις, δίνοντας βάθος στο έργο. Ο Κόλιν Φάρελ εμφανίζεται λίγο αλλά βοηθάει να γίνει ο χαρακτήρας του πιο διφορούμενος.

Στα αρνητικά του Solace θα έβαζα μια-δυο ακραίες, αχρείαστες σκηνές και ότι ο Χόπκινς μερικές φορές μιλάει σα να είναι αποστασιοποιημένος από τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται. Επίσης, κάποιες επιλογές στην πλοκή είναι λίγο προβληματικές (1).

Το Solace είναι μία από τις ταινίες που εύκολα προσπερνάς για χάρη πιο διαφημισμένων παραγωγών.
Η ξεχωριστή παρουσίαση και η σύνδεση της δράσης με ηθικά/υπαρξιακά θέματα το κάνουν ενδιαφέρον. Δεν έχει καταδιώξεις ή περίπλοκες αστυνομικές έρευνες, ωστόσο αξίζει το χρόνο σας.


         

Captain America

Spoiler alert!!

(1) Εννοώ τον πρόωρο θάνατο του Τζο, την ξαφνική ανακάλυψη ενός δεύτερου δολοφόνου και το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες των χαρακτήρων έχουν προβλεφθεί και, εν μέρει, προκληθεί από τον κακό.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID