EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Reuters: Η φόρμουλα των χωρών της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος

Η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους στο 15% του ΑΕΠ, στο πλαίσιο των κινήσεων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το Reuters, κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως η ονομαστική αξία των πληρωμών για το χρέος θα είναι χαμηλότερη αν η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση και υψηλότερη αν υπάρχει ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Reuters, εάν η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων τους επόμενους δύο μήνες δείξουν πως η Αθήνα εφαρμόζει τις αλλαγές που οι έχουν ζητήσει οι δανειστές, η ευρωζώνη θα συμφωνήσει στην προσαρμοφή των διάφορων παραμέτρων των δανείων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το κόστος εξυπηρέτησής του δεν θα υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ της χώρας κάθε χρόνο.

«Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό», ανέφερε ένας ευρωπαίος αξιωματούχος με γνώση των συζητήσεων για το χρέος στο Reuters, «υπάρχει consensus τώρα αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε».

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί σε ο,τιδήποτε αφορά στην Ελλάδα, επικαλούμενος τις επικείμενος εκλογές.

Πηγή: thetoc.gr



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID