EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μέτρα φωτιά περιμένουν τη νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Το «δια ταύτα» για όλα όσα έχει μπροστά της να υλοποιήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση στο πλαίσιο του ψηφισμένου μνημονίου μπορεί να «απουσιάζει» εσκεμμένα από την προεκλογική μάχη αλλά δεν θα μπορεί να αποκρυβεί επί μακρόν μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και ως το τέλος του έτους θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερες από 127 δράσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν πάνω από το…μισό νέο τριετές μνημόνιο!
Σύμφωνα με όσα έχει συνυπογράψει η απελθούσα κυβέρνηση Τσίπρα η επόμενη ελληνική κυβέρνηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 θα πρέπει μεταξύ άλλων να έχει προχωρήσει:
* ενοποίηση όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης  με την υποδομή και την οργάνωση του ΙΚΑ. 
* αποκλειστική χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές
* τη θέσπιση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων
* την επανεξέταση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
* την έκδοση των εκκαθαριστικών για τον νέο ΕΝΦΙΑ 
* αναθεώρηση των τιμολογίων ΔΕΗ βάσει κόστους
* λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ εκτός κι αν προταθεί εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αλλά στη βάση πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ
* Τροποποίηση του νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων
* Υλοποίηση όσων έχουν απομείνει από την πρώτη και δεύτερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τρόφιμα, ποτά και προϊόντα πετρελαίου και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
* θέσπιση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου στο δημόσιο και νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων βάσει επίτευξης αποτελεσμάτων      
* μείωση αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ 
* δεσμευτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  
Επιπροσθέτως θα πρέπει να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την 31η Δεκεμβρίου του 2015 ως την τελική ημερομηνία για την αντιμετώπιση τυχόν εναπομεινασών ελλείψεων κεφαλαίων που θα προκύψουν μετά την αξιολόγηση και υποβολή των σχεδίων κεφαλαιοποίησης των 4 βασικών τραπεζών.  
Επίσης στον κατάλογο μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχει πλειάδα παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα.     

Πηγή



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID