EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι φορείς δεν δίνουν "λογαριασμό"

Της Δήμητρας Καδδά
Το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικό ΑΕ, οι εταιρείες  ΕΛΒΟ και ΕΑΒ, μαζί με δεκάδες άλλους φορείς του "ευρύτερου" δημοσίου που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έστειλαν τον Ιούλιο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  στοιχεία για τις δοσοληψίες τους.
Αλλά και το ΤΧΣ, ο ΟΔΔΗΧ, η ΚΤΠ ΑΕ, ο ΟΣΕ το ETEAN και πολλοί άλλοι φορείς έστειλαν ελλιπή αναφορά και "θεωρητικά" δεν δικαιούνται αυτόν τον μήνα επιχορήγηση από το κράτος.
Τα τελευταία επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι είναι ακόμη υπαρκτό το  πρόβλημα  συμμόρφωσης με τον Νόμο του 2011. Και τούτο παρά την κρίση και την άτυπη στάση πληρωμών του κράτους προς ιδιώτες, τα 10,5 δισ. ευρώ "δανεικά" μέσω repos, τον πακτωλό νέων φοροεισπρακτικών μέτρων των προηγούμενων μηνών που συνόδευσαν την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου.
Η απόφαση του ΥΠΟΙΚ 2/22717/ 0094/09-03-2011 (ΦΕΚ 474/τ.Β΄/2011) ορίζει ότι όλα τα νομικά πρόσωπα που προσδιορίζονται στο σχετικό Μητρώο της ΕΛΣΤΑΤ ως φορείς που επιχορηγούνται έστω σε έναν βαθμό από το κράτος, οφείλουν να κοινοποιούν συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο και αυτά να αναρτώνται στο διαδίκτυο.
Τα στοιχεία Ιουλίου αποτελούν δικαιολογητικό για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης που ισχύει έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τούτο, εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο πακέτα οικονομικών δεδομένων: στοιχεία μηνιαίου δελτίου και απαιτούμενα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων  για τον συγκεκριμένο μήνα.
Η αναφορά του Ιουλίου από το ΥΠΟΙΚ έδειξε δεκάδες μεγάλους και μικρούς φορείς να μην έχουν δώσει (σ.σ. εγκαίρως για να ενταχθούν στη λίστα της 3ης Σεπτεμβρίου) καθόλου λογαριασμό και πολλούς άλλους να έχουν εκπληρώσει μόνο την μία από τις δύο υποχρεώσεις...
Εκκρεμεί και ο προϋπολογισμός
Αλλά και το ίδιο το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται σε… καθυστέρηση. Κανονικά θα έπρεπε στις 10 Σεπτεμβρίου να ανακοινωθούν τα πρώτα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον Αύγουστο. Όσο για τα στοιχεία Ιουλίου έδειξαν υστέρηση καθαρών εσόδων κατά  4,09 δισ. ευρώ ή κατά 14,2 % έναντι του  στόχου.


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID