EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ολοκληρώθηκε με συμφωνία το Eurogroup – 26 δισ. ευρώ η πρώτη δόση

Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης, ενώ η πρώτη δόση θα είναι συνολικά ύψους 26 δισ. ευρώ.

Το θετικό κλίμα για την Ελλάδα είχε διαφανεί από τις δηλώσεις των υπουργών καθώς προσέρχονταν στην συνεδρίαση. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που μέχρι σήμερα φαινόταν να είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του προγράμματος και να προκρίνει την λύση της συμφωνίας γέφυρας. «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε συμφωνία», είχε πει ο Γερμανός.

Θετική άλλωστε ήταν και η εισήγηση του EuroWorkingGroup, που ζητούσε την εκταμίευση 23 δισ. ευρώ συνολικά για την Ελλάδα: Άμεσα τα 12,5 δισ. ώστε να αποπληρώσει η χώρα τις δανειακές της υποχρεώσεις και άλλα 500 εκατ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Άμεσα» θα εκταμιεύονταν άλλα 10 δισ. ευρώ αποκλειστικά για τις τράπεζες, διεμήνυε η κυβέρνηση.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID