EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ… Αποχαιρετά την και την ΔΕΗ…

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ… ΝΕΟ «ΜΟΝΤΕΡΝΟ» ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ…
ΜΕ ΤΟ «ΑΣΗΜΙΚΟ» ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ… ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΟΠΟ»… ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ… ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ…

Μαύρα μαντάτα για τη ΔΕΗ φέρνει το σχέδιο νόμου “Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης” (Μνημόνιο ΙΙΙ).

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η ΔΕΗ υποχρεώνεται μέχρι το 2020 να μειώσει το πελατολόγιό της, σχεδόν κατά το ήμισυ, ώστε να καταργηθεί το μονοπώλιό της και να δώσει χώρο στους ανταγωνιστές της να αναπτυχθούν.

Συγκεκριμένα, στο ν/σ τονίζεται ότι, για την ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων, στη χονδρεμπορική αλλά και τη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, με σκοπό τη μείωση του κόστους του ανταγωνιστικού σκέλους των λογαριασμών ρεύματος των καταναλωτών, τίθεται ως στόχος, από 1/1/2020 κανένας συμμετέχων να μην εγχέει ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα και δίκτυο, η οποία να υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) της συνολικά εγχεόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από εγχώριες μονάδες παραγωγής και εισαγωγές, σε ετήσια βάση.

Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ που ελέγχει σήμερα το 98% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, με 7,4 εκατ. πελάτες, αναγκάζεται εντός των επομένων τεσσάρων ετών να μειώσει ουσιαστικά τον κύκλο εργασιών της, «εγκαταλείποντας» περίπου 3,65 εκατ. καταναλωτές. Διαφορετικά, θα της επιβληθεί δυσβάσταχτο πρόστιμο, που ενδεχομένως να αγγίζει και τα 600 εκατ. ευρώ!

Στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ότι το εγχείρημα του 50% θα παρακολουθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού και εάν μέχρι 1/1/2019 διαπιστώσει αδυναμία επίτευξης του στόχου και του σκοπού, θα προτείνει κατάλληλα μέτρα. Εάν ο συμμετέχων δεν συμμορφωθεί στα μέτρα που του έχουν επιβληθεί, τότε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αιτιολογημένη απόφασή της, επιβάλλει συγκεκριμένο πρόστιμο από πέντε τοις εκατό (5%) έως δέκα τοις εκατό (10%) επί του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρίας / συμμετέχων, κατά το προηγούμενο έτος.

Ετσι, σε περίπτωση που δεν έχει συμμορφωθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με τα νέα δεδομένα θα της επιβληθεί πρόστιμο από 293 εκατ. έως 586 εκατ. ευρώ, με βάση τον κύκλο εργασιών της εταιρίας του 2014 (5,86 δισ. ευρώ).


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID