EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλεξιάδης: Πολύ σωστή η πρόταση για αφορολόγητο με κάρτες

Νέες δηλώσεις για την υπό εξέταση πρόταση σύνδεσης του αφορολόγητου με τη χρήση του πλαστικού χρήματος έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης κάνοντας λόγο για μια "πολύ σωστή πρόταση" που αξιοποιείται.


"Μια από τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κλπ, πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το τραπεζικό σύστημα, δηλαδή εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, αυτός που επικαλείται ένα αφορολόγητο 9.000 το χρόνο π.χ. δεν πρέπει να αποδείξει, όχι με μια κούτα από χαρτάκια που θα φέρει στην εφορία ότι έχει κάνει αυτές τις δαπάνες, αλλά με μια βεβαίωση που θα έρθει ηλεκτρονικά απευθείας από την τράπεζά του στην εφορία και θα πει ότι πιστοποιώ ότι ο Αδαμόπουλος έχει χαλάσει με την πιστωτική του κάρτα. Άρα απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε τη φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Είναι μια πρόταση πολύ σωστή που μας έχει κατατεθεί, την αξιοποιούμε, το επόμενο διάστημα θα έχουμε και δεδομένα", σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Βήμα FM.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την επιβολή των capital controls έχει αυξηθεί η χρήση των καρτών καθώς εκδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο νέες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.


Όπως ωστόσο διαμηνύουν οι έμποροι θα πρέπει να διασφαλίζεται το πότε θα λαμβάνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες μετά την πίστωση των λογαριασμών των πελατών τους

Πηγή





ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID