EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μπανγκόκ: Αίμα και χάος από βομβιστική επίθεση σε εμπορικό δρόμο

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Ρατσαπρασόνγκ, έναν κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο με πολλά εμπορικά καταστήματα. Δεκάδες είναι και οι τραυματίες με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σχεδόν 80. Μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών είναι και πολλοί ξένοι τουρίστες.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από ινδουιστικό ναό με ένα παγιδευμένο μοτοποδήλατο. Το ιερό Εράουαν, πάνω σε πολυσύχναστη διασταύρωση κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία και ένα νοσοκομείο, αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως για τους επισκέπτες από χώρες της Ανατολικής Ασίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης Πραβίτ Βονγκσούβαν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι στόχος των δραστών ήταν «να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό επειδή το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής συνοικίας» της πρωτεύουσας. «Ήταν μια βόμβα ΤΝΤ, αυτοί που το έκαναν στόχευαν τους αλλοδαπούς για να πλήξουν τον τουρισμό και την οικονομία», τόνισε.

Η στιγμή της έκρηξης

      

Μέχρι αυτή την ώρα καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την επίθεση. Σημειώνεται πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης μάχονται εναντίον μουσουλμάνων ανταρτών στις νότιες περιφέρειες της χώρας, ωστόσο μέχρι σήμερα οι επιθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας ήταν σπάνιες.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID