EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σχόλιο: Περί του «ατυχούς» δημοσιεύματος των FT

Οι Financial Times μεταδίδουν σήμερα αποσπάσματα της έκθεσης της Standard & Poors σύμφωνα με τα οποία ένα πιθανό GREXIT θα οδηγήσει σε πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 20%. Και σας διαβεβαιώνω ότι έτσι θα παιχτεί από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ σήμερα.

του Κώστα Εφήμερου

Αυτό που δεν βάζει στον τίτλο η έγκριτη οικονομική εφημερίδα  είναι ότι η έκθεση κάνει λόγο για μείωση του ΑΕΠ κατά 20% σε βάθος τετραετίας, ούτε επίσης αναφέρει ότι με την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας της Τρόικας την τελευταία τετραετία το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε μείωση 25%.

Φυσικά δεν επισημαίνει επίσης ότι στην περίπτωση ενός GREXIT, το οποίο θα συνοδευόταν λογικά και από στάση πληρωμών και μεγάλο κούρεμα χρέους η μείωση του ΑΕΠ θα εξισορροπηθεί από την ελάφρυνση των τοκοχρεολυσίων, ενώ δεν γίνεται αναφορά και στην παραγωγική ανασυγκρότηση ή τους ρυθμούς ανάπτυξης που πιθανώς να σημειώνονταν τα επόμενα χρόνια, στοιχεία που αποτελούν μαθήματα πρώτου εξαμήνου για φοιτητές οικονομικών.

Η σημαντικότερη όμως παράλειψη των FT είναι ότι στην ίδια έκθεση η Standard & Poors προβλέπει ότι ένα GREXIT θα είχε τεράστιο κόστος για τη νομισματική ένωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη του Ευρώ «ακόμα και για δύο δεκαετίες».

Δεν είναι μόνο το εγχώρια συστημικά ΜΜΕ που έχουν πάρει θέση σε αυτή τη μάχη.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID