EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η τελική λίστα με τις αλλαγές στον ΦΠΑ

Nέα τάξη πραγμάτων και τιμών φέρνουν στα ράφια από τη Δευτέρα οι νέοι, αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους δανειστές και ψηφίστηκαν στην πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων από τη Βουλή.

Με απόφασή του, αργά χθες το βράδυ, το υπουργείο Οικονομικών προσδιόρισε ως ημερομηνία έναρξης για την ισχυ του νέου καθεστώτος ΦΠΑ την Δευτέρα 20 Ιουλίου, με εξαίρεση την κατάργηση της έκπτωσης του 30% σε Μύκονο και Σαντορίνη που θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου.  Ειδικά για τα νησιά, η αλλαγή που πέρασε την τελευταία στιγμή είναι ότι τελικά από 1η Ιανουαρίου 2017 θα καταργηθεί το ευνοϊκό ισχύον καθεστώς ακόμη και στα ακριτικά νησιά που αρχικά είχαν εξαιρεθεί. Από 1η Οκτωβρίου θα καταργηθούν οι εκπτώσεις στον ΦΠΑ στη Μύκονο και τη Σαντορίνη ενώ είναι πιθανόν να ισχύσει και στη Ρόδο και την Κω. Από 1η Ιουνίου 2016 θα καταργηθεί και στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά και από 1η Ιανουαρίου 2017 κανένα νησί του Αιγαίου δεν θα έχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ.
Αναλυτικά, η λίστα με τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τις νέες τιμές που θα ισχύουν από Δευτέρα είναι η εξής:
ΦΠΑ 23% (από 13% σήμερα)
Νωπό ή κατεψυγμένο μοσχαρίσιο κρέας
Τυποποιημένα είδη διατροφής: Μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί τοστ, φρυγανιές, αναψυκτικά – χυμοί
Εστίαση – catering
Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τραμ, μετρό, τρόλεϊ, αεροπλάνα, πλοία κ.α) και κόμιστρα ταξί
Φροντιστήρια (σήμερα 0%)
Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών
Μετατάξεις ΦΠΑ από 13% στο 23%
Τσάι βουνού, χαμομήλι, φασκόμηλο, ζάχαρη
Ξύδι, ζωοτροφές, εντομοκτόνα, προφυλακτικά, σερβιέτες, καυσόξυλα, αυτοκίνητα για μεταφορά αναπήρων,
Υπηρεσίες γραφείων τελετών
ΦΠΑ 13% (από 6,5%):
Διαμονή σε ξενοδοχεία (Από 1η Οκτωβρίου 2015)
ΦΠΑ 13% (παραμένει αμετάβλητο)
Τρόφιμα: Νωπό ή κατεψυγμένο χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα, κουνέλι, Ψάρια, Μαλάκια, γάλα, γιαούρτια, τυριά (όλων των ειδών), αυγά, μέλι, λαχανικά – φρούτα, δημητριακά, αλεύρια, ελαιόλαδο, παιδικές τροφές, ζυμαρικά, Ψωμί,
Νερά (εμφιαλωμένα μη αεριούχα), αλάτι
Ηλεκτρική ενέργεια, Φυσικό αέριο, ΕΥΔΑΠ
ΦΠΑ 6% (από 6,5%)
Φάρμακα - εμβόλια
Βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, εισιτήρια θεάτρων



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID