EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

"Αλήτες, ρουφιάνοι..."

Καμία έκπληξη. Σε μια χώρα που ο Κασιδιάρης είναι βουλευτής, ο  Γεωργιάδης  διετέλεσε  υπουργός και ο Άνθιμος ασκεί πολιτική επιρροή, ήταν αυτονόητο ότι κάποια στιγμή η υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου θα έπεφτε στα χέρια του Άρη Πορτοσάλτε.

Μολονότι όμως ανακοινώσεις όπως του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ προσφέρουν άφθονο γέλιο σε στιγμές πολιτικοκοινωνικής έντασης, παρέχουν και αφορμές για (λίγο παραπάνω) προβληματισμό.

"Ο ΣΚΑΪ δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε τέτοια εκδήλωση εκτροπής από τα δημοκρατικά κεκτημένα λειτουργίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης."

Γελοίο, ειρωνικό, σουρεαλιστικό αλλά και αυτοεξευτελιστικό ταυτόχρονα. Βλέπετε, τα ίδια τα ΜΜΕ που “υπερασπίζονται” την ελευθερία του Τύπου και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την αντικειμενικότητα που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν, κατόρθωσαν να παραποιήσουν ακόμα και την είδηση της παραπομπής εννέα "δημοσιογράφων" τους από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Μίλησαν για κυβερνητικές παρεμβάσεις, προσπάθειες φίμωσης της αντίθετης άποψης. Με περίσσιο θράσος, υπερασπίστηκαν την έγκυρη κι αντικειμενική ενημέρωση τους και ακόμη χειρότερα προσπαθούν συντεταγμένα να αυτοανακηρυχθούν  "οσιομάρτυρες"  της ελευθεροτυπίας. Στο πλευρό τους πολιτικά πρόσωπα που, εντελώς τυχαία, νομιμοποιούν με τη συχνή παρουσία τους την τηλεοπτική προπαγάνδα. Κόμματα που διαθέτουν "έτοιμη εναλλακτική κυβέρνηση" και κομμουνίστριες που συναναστρέφονται Μπαλτάκους ξεσπαθώνουν υπέρ των ρεπόρτερ που σπρώχνουν "ενοχλητικούς" ηλικιωμένους. 

Τι έγινε στην πραγματικότητα; Η παραπομπή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ φυσικά δεν αποφασίστηκε με κάποια κυβερνητική πρωτοβουλία, αλλά από την ίδια την Ένωση Συντακτών, στην οποία είναι μέλη οι 9 “δημοσιογράφοι” και, όπως όλοι, δεσμεύονται από συγκεκριμένους δεοντολογικούς κανόνες. Ήδη ακούστηκε το επιχείρημα ότι στη διοίκηση της Ένωσης βρίσκονται μερικά “κομματόσκυλα” που ακολουθούν εντολές, προφανώς κυβερνητικές. Η "συριζαϊικη" ΕΣΗΕΑ είναι κάτι σαν τον Αρμαγεδώνα της Δευτέρας μετά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του Πορτοσάλτε και των υπολοίπων. Ενδεικτικά στη θέση της προέδρου της Ένωσης βρίσκεται η Μαρία Αντωνιάδου, που βρέθηκε μια ανάσα από το να αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακής κυβερνητικής εκπροσώπου της προηγούμενης κυβέρνησης, στη θέση της Σ. Βούλτεψη...

Ενώ λοιπόν τα κατηγορούμενα ΜΜΕ δημιουργούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας, μάλλον παρέλειψαν να αναφέρουν ποιος πραγματικά προκάλεσε τις ξαφνικές κινητοποιήσεις των αρμοδίων δημοσιογραφικών οργάνων. Οι χιλιάδες καταγγελίες απλού κόσμου, που αγανάκτησε, οργίστηκε, αποφάσισε να αντιδράσει απέναντι στον συνεχιζόμενο βιασμό της ενημέρωσης που έβλεπε να εκτυλίσσεται για ώρες μπροστά στα μάτια του. Παρένθεση: Είναι πολύ όμορφο και υγιές να βλέπεις τον κόσμο να παίρνει σταδιακά τη ζωή στα χέρια του, έστω και με κάτι μικρο, μια ψήφο, ένα τηλεφώνημα, κάτι... Πάμε παρακάτω.

Καμία έκπληξη, ξανά. Είναι απόλυτα λογικό τέτοιοι “δημοσιογράφοι” να αρνούνται να λογοδοτήσουν στους  συναδέρφους τους, αυτούς που ακούνε το γνωστό σύνθημα να δονεί τις πλατείες της χώρας και χαμηλώνουν το βλέμμα από ντροπή, χωρίς να φταίνε. Είναι επίσης λογικό να μη δέχονται να απολογηθούν στον πραγματικό τους κριτή, το κοινό που τρομοκρατούν, το λαό που χειραγωγούν, το εκλογικό σώμα που επηρεάζουν. Είναι λογικό, γιατί απλούστατα δεν τους νοιάζει. Έχουν αποδεχθεί ότι δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο συμφέρον, αλλά το ιδιωτικό. Έχουν αποδεχθεί ότι δεν δημοσιογραφούν, άρα δεν ακολουθούν και τους κανόνες.

Η λύση για όλους μας είναι πολύ εξαιρετικά απλή. Να απαρνηθούν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα, να αποχωρήσουν από τις “ενοχλητικές” Ενώσεις των “κομματόσκυλων”, που δεν τους αντιπροσωπεύουν, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον επαγγελματικό προσδιορισμό του "δημοσιογράφου", που τους περιορίζει με τις κουραστικές απαιτήσεις για ισοτιμία, ακρίβεια, εγκυρότητα και άλλα δεοντολογικά εμπόδια.

Έτσι οι ίδιοι θα γλυτώσουν τον “λογοκριτικό” έλεγχο κοινού και συναδέρφων και θα είναι ελεύθεροι υπήκοοι μόνο ενός, του αφεντικού του πτωχευμένου κι εξευτελισμένου τους μέσου. Έτσι οι κανονικοί δημοσιογράφοι θα απαλλαγούν από το ντροπιαστικό επαγγελματικό τους στίγμα. Έτσι θα καταστεί απολύτως σαφές για τι ανθρώπους μιλάμε:
 
Αλήτες ναι.
 
Ρουφιάνοι ναι.
 
Δημοσιογράφοι όχι.




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID