EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΟΥΜΕ...

Γράφει ο Νίκος Δαφόπουλος

«Η πολύ σκληρή συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερε ύφεση μεγαλύτερη από όσο την εκτιμούσαμε αρχικά». (ΟΟΣΑ) Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης,),μας είπε μέσω του επικεφαλής οικονομολόγου του, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

«Κάναμε λάθος με τους πολλαπλασιαστές». Το ίδιο μας είπε και η Λαγκάρντ (ΔΝΤ)

«Λάθος το πρόγραμμα λιτότητας. Λάθος τα απάνθρωπα μνημόνια. Λάθος οι συνταγές των διαφόρων Όλι Ρεν και Μπαρόζο. Λάθος οι πολλαπλασιαστές και διάφορες άλλες ανοησίες που μας λένε. Λάθος οι χιλιάδες απολύσεις, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα μιας ολόκληρης χώρας για ένα κομμάτι ψωμί. Λάθος οι χιλιάδες αυτοκτονίες. Λάθος το κλείσιμο χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων.»

«Μήπως όμως η βρώμικη στρατηγική των «μεγάλων και ισχυρών», είναι εσκεμμένη για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα της μπανάνας;. Και για την ώρα το έχουν καταφέρει με τα... «λάθη τους» και δυστυχώς με τη συνεργασία των ελλήνων πολιτικών;

«Η Ελλάδα πληρώνει τα λάθη της Γερμανίας»: Ο διάσημος οικονομολόγος Τζέφρι Σακς της αμερικανικής σχολής σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο NEWSBOMB είναι καταπέλτης κατά της πολιτικής που επέβαλε το Βερολίνο στη χώρα μας. «Η Ελλάδα πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια την καταστροφική πολιτική της Γερμανίας. Σίγουρα υπήρχε ένα σοβαρό διαχειριστικό έλλειμμα επί δεκαετίες ολόκληρες στην Ελλάδα, ωστόσο η Γερμανία τα τελευταία χρόνια έχουν επιβάλλει στην χώρα σας πολιτικές που ελάχιστα την έχουν βοηθήσει για την έξοδο από την κρίση».

Εχει αναφερθεί εδώ και πολλά χρόνια στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας κάτι βεβαίως που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης. πρότεινε τρόπους στήριξης της Ελλάδας από την Ευρώπη, αλλά και ανασυγκρότησης της ελληνικής παραγωγής.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διέγνωσαν λάθος την κρίση και τελικά συνέστησαν το λάθος φάρμακο. Ισχυρίζεται ο Φιλίπ Λεγκρέν, πρώην σύμβουλος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο καινούργιο του βιβλίο.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!!! ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Συνεχίζουμε την κατηφορική πορεία στην οποία μας οδήγησαν, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση και το χειρότερο, χωρίς κανένα μέλλον για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Να σημειωθεί ότι τις προάλλες η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung στην πρώτη σελίδα του ισότοπου της ανέφερε ότι «Η Γερμανία ξεχνά την ιστορικής της ευθύνη» και προσθέτει η Suddeutsche Zeitung «η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει αυτές τις ημέρες να θυμηθούν τη στάση των πιστωτών της Γερμανίας πριν 62 χρόνια. Ο Γερμανός τραπεζίτης Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς που εκπροσωπούσε τη γερμανική κυβέρνηση, είχε δηλώσει μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου: «Με τη διευθέτηση του χρέους της η γερμανική κυβέρνηση κέρδισε όχι μόνο την οικονομική της αξιοπιστία, αλλά ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται ξανά τη χώρα αυτή» ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ.

Σ’ αυτό το δημοψήφισμα χρειάζεται να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Την κομματική άποψη να την αφήσουμε στην άκρη. Ένα όχι θα ισχυροποιούσε την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης και η συμφωνία θα ήταν επωφελής για όλο τον ελληνικό λαό και την ευρωζώνη. Το ναι θα έδινε φτερά στην αλαζονεία των θεσμών και η συμφωνία θα ήταν αφόρητα δυσβάστακτη δηλαδή καταστροφική για την Ελλάδα. Ο λαός εξέλεξε τον Τσίπρα όχι για να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά για να διαπραγματευτεί μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης. Η πονηρούλα Μέρκελ θεωρεί το όχι, έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να μπλοκάρει άλλη μια φορά τη σκέψη των Ελλήνων. Το όχι σημαίνει όχι στα μέτρα τα υφεσιακά της πενταετίας και της αυτοκτονίας των Ελλήνων. Την βιώσιμη συμφωνία δεν την θέλει η Ευρώπη αλλά η ελληνική κυβέρνηση. Μια αναπτυξιακή συμφωνία θα άνοιγε το δρόμο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες κατά της λιτότητας. Και αυτό δεν είναι στα σχέδια της ευρωζώνης.

Για την ΤΡΟΙΚΑ είμαστε «βαλκάνιοι» και δεν μας χρειάζεται μισθός πάνω από 360 ευρώ κατά τον Πολ Τόμσον, τον έναν εκ των τριών τροικανών!!!

Ότι και να γίνει, έχω την αίσθηση, πως η Ελλάδα θα θριαμβεύσει. Χρειαζόμαστε όμως ενότητα και αφοβία των Ελλήνων!





πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID