EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ποια μέτρα έρχονται από Δευτέρα

Καταρχήν, όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ ισχύουν από 1/7, επομένως συσκευασμένα - επεξεργασμένα τρόφιμα θα ανέλθουν στο 23%, όπως και η εστίαση, τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, οι ιδιωτικές κλινικές ενώ ο ίδιος έμμεσος φόρος θα επιβληθεί και στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Επίσης, άμεσης εφαρμογής με αναδρομική μάλιστα από 1/1/2015 ισχύ θα έχει η έκτακτη εισφορά, γεγονός που φέρνει αυξημένες κρατήσεις φόρου από τον ερχόμενο μήνα.
Με βάση τα όσα έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά αναμένονται αυξήσεις από τις 30.000 ευρώ και πάνω.
Άμεση θα είναι και η κατάργηση όλων των απαλλαγών - εξαιρέσεων για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις ενώ θα αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας (ΙΧ άνω των 2.500 κ.ε, σκάφη αναψυχής, πισίνες) από το 10% στο 13% για τα εισοδήματα του 2014.
Επιπρόσθετα, στο κομμάτι των συντάξεων καταργούνται από 1/7 και σταδιακά οι πρόωρες συντάξεις με στόχο την σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 ενώ τίθεται σε εφαρμογή ποινή 16% για τις πρόωρες αποχωρήσεις ανά έτος.
Για όσους συνταξιοδοτούνται από τον Ιούλιο και μετά θα χορηγείται μόνο η βασική σύνταξη και το υπόλοιπο θα καταβάλλεται με την συμπλήρωση των 67 ετών.
Αυξάνονται επίσης οι εισφορές υγείας από 4% στο 6% και μπαίνει το ίδιο ποσοστό για πρώτη φορά στις επικουρικές ενώ εξισώνονται οι εισφορές σε όλα τα ταμεία που θα φέρει αυξήσεις εισφορών σε ταμεία όπως ο ΟΓΑ.
Θα αποβάλλονται επίσης άμεσα όσοι δεν πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές τους, κάτι που αφορά κυρίως τους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ θα μειωθούν οι δόσεις για όσους έχουν τη δυνατότητα πληρωμής. Την ίδια ώρα, θα αυξηθούν τα επιτόκια στα επίπεδα της αγοράς.
Επίσης, αναμένεται η κατάργηση του ορίου του 25% για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μείωση του ορίου των 1.500 ευρώ για κατασχέσεις μισθών - συντάξεων.
Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID