EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ένας νεκρός από την ανεξέλεγκτη φωτιά στη Λακωνία - αίτημα για βοήθεια από Ιταλία και Γαλλία

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λακωνία με την φωτιά που καίει από το πρωί να είναι ανεξέλεγκτη. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ένας Ελβετός τουρίστας έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις του καπνού, ενώ νωρίτερα αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος Καναντέρ που παίρνει μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, στο χωριό Φαρακλό. Οι πιλότοι είναι καλά, με τον έναν να έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Νωρίτερα τα ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι το αεροσκάφος κατέπεσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έκανε άιτημα σε Ιταλία και Γαλλία να συνδράμουν από αέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά που καιέι από τα ξημερώματα στη Λακωνία μαίνεται ανεξέλεγκτη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και πολίτες της περιοχής δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση και έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

Αφού πέρασε από τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, η αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου οδήγησε τις φλόγες προς τη Νεάπολη. Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στο ύψος του γηροκομείου, το οποίο και εκκενώνεται και με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νεάπολης.

Το πέρασμα της πυρκαγιάς έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, χωρίς να μπορεί να γίνει ακόμη αποτίμηση του καταστροφικού έργου των φλογών. Τα χωριά είχαν εγκαίρως εκκενωθεί όπως και δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στο χωριό Άγιος Νικόλαος, με τους κατοίκους να έχουν εκκενώσει το χωριό και έχουν αποκλειστεί σε ένα λιμανάκι χωρίς να έχουν διέξοδο διαφυγής. Το λιμενικό βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να απομακρύνει τους κάτοικους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει το πύρινο μέτωπο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόροι, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως έως 8 μποφόφ, που πνέουν στην περιοχή.


        




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID