EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εντολοδόχος της NSA η Γερμανία – Κατασκόπευε Γάλλους και Ευρωπαίους

Αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες το Βερολίνο συνεργαζόταν με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), κατασκοπεύοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έρχονται τώρα στο φως εκθέτοντας τη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία μέχρι πρότινος εξέφραζε τη δυσαρέσκειά της για παρόμοιες τακτικές της NSA απέναντι σε Γερμανούς αξιωματούχους.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για λογαριασμό της NSA.

«Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών (BND) βοήθησαν την NSA να διενεργήσει πολιτική κατασκοπεία», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα και προστίθεται ότι οι υποκλοπές συνομιλιών «υψηλόβαθμων αξιωματούχων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του προεδρικού μεγάρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» πραγματοποιήθηκαν από τον σταθμό υποκλοπών στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στην Βαυαρία.

Σημειώνεται ότι η γερμανική αντιπολίτευση έχει ήδη κατηγορήσει την κυβέρνηση πως δήλωνε ψευδώς ότι έχει άγνοια σχετικά με κατασκοπείες από την NSA σε γραπτή απάντηση που έδωσε στις 14 Απριλίου στην κοινοβουλευτική ομάδα του αριστερού κόμματος Die Linke.

Η γερμανική κυβέρνηση τότε αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει πως «είναι ψευδής η κατηγορία ότι η κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά ότι περιμένει από τις γερμανικές αρχές να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, ενώ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε ότι προτίθεται να μιλήσει ενώπιον βουλευτικής επιτροπής σχετικά με τις πρακτικές της NSA.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID