EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Dodge Viper ACR 2015

Όταν το όνομα Viper συνοδεύεται από τα αρχικά ACR τότε το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο εξωπραγματικό. Έτσι και στο Dodge Viper ACR 2015, τη νέα κορυφαία έκδοση του Viper που είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό Viper της κατηγορίας GTLM.

Ο προσανατολισμός είναι σαφέστατος και είναι βεβαίως η πίστα και ο απόλυτος χρόνος. Αυτό είναι κάτι που “φωνάζει” το Dodge Viper ACR 2015 από τις φωτογραφίες του με το νέο Extreme Aero αεροδυναμικό πακέτο. Ένα πακέτο που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, καπό με εγκοπές για απαγωγή θερμότητας, carbon diffuser και βεβαίως μία τεράστια ρυθμιζόμενη σε δύο στάδια αεροτομή 1876mm. Με όλα τα παραπάνω το Dodge Viper ACR 2015 αποκτά εξαιρετικό downforce καθώς στα 280km/h το σύνολο παράγει κάθετη δύναμη ίση με 1 τόνο!

                                

Στο κομμάτι των αναρτήσεων το Dodge Viper ACR 2015 φέρει full ρυθμιζόμενες (10 σημείων) αγωνιστικές αναρτήσεις της Bilstein ενώ τα ελαστικά είναι τα semi slicks Kumho Ecsta V720 σε διαστάσεις 295/25R19 μπροστά και 355/30R19 πίσω. Μάλιστα σύμφωνα με τις μετρήσεις των δοκιμαστών της φίρμας η διαφορά σε χρόνο στην πίστα σε σχέση με τα αγωνιστικά slicks δεν ξεπερνούσε τα 1.5sec. Στο σύστημα πέδησης υπάρχει συνεργασία με την Brembo με επιλογή carbon-ceramin 6πίστονων μπροστά διαμέτρου 390mm και 4πίστονων πίσω διαμέτρου 360mm.

                             

                             

Κάτω από το τεράστιο καπό του Dodge Viper ACR 2015 φωλιάζει ο V10 των 8.4lt που αποδίδει ισχύ 645ps και συνεργάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο της Tremec.


Το χειροποίητο Dodge Viper ACR αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του μετά το καλοκαίρι. Τότε θα τεθεί αντιμέτωπο με τα υπόλοιπα track focused supercar για να δούμε ποιο θα είναι το ταχύτερο.

           


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID