EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Ο κόσμος μοιάζει σήμερα, σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητας…»

Βλέπουμε στον πλανήτη -γύρω μας- πολλές εστίες έντασης να έχουν ανάψει. Από την Μέση Ανατολή (Συρία, Υεμένη κλπ), μέχρι τα Βαλκάνια, την Μαύρη Θάλασσα και την Ουκρανία. Ταυτόχρονα στον οικονομικό τομέα υπάρχει το θέμα της χώρας μας και οι συζητήσεις γύρω από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία. Ο Άγιος Παϊσιος είχε πει πριν χρόνια: «Ο κόσμος μοιάζει σήμερα , σαν μια κοχλάζουσα χύτρα ταχύτητος , με πολλές βαλβίδες ! Θα σκάσει εδώ , θα σκάσει εκεί . Προσεύχεσθε μη γίνει μ΄εμάς η αρχή».


Οι Άγιοι Πατέρες με πολλές αναφορές μας είχαν προειδοποιήσει για τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν στον κόσμο. Ταυτόχρονα μας έλεγαν πως πρέπει να δυναμώσουμε πνευματικά και μας καλούσαν σε μετάνοια. Δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει η σημερινή κατάσταση και πως θα εξελιχθεί, αλλά τα προφητικά λόγια των Πατέρων ηχούν δυνατά στα αυτιά μας και μας βάζουν σε σκέψεις για το αύριο.

Πάντως αν παρατηρήσουμε προσεχτικότερα, θα δούμε ότι στις περισσότερες από τις περιοχές που υπάρχουν εστίες έντασης και αβεβαιότητας, επικρατεί και έντονα το Ορθόδοξο στοιχείο (Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία κλπ).

Όπως και να έχει, εμείς πρέπει να έχουμε την ελπίδα μας στον Θεό και γνωρίζοντας τα προφητικά λόγια των Αγίων Πατέρων να είμαστε αισιόδοξοι,γιατί θα έρθουν λαμπρές μέρες και για την χώρα μας και για την Ορθοδοξία, αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.





Σ.Κ.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID