EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Bild: Έκτακτη συνάντηση κορυφής για Grexit;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδιάζουν έκτακτη συνάντηση κορυφής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Bild.

Από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία προκύπτει ότι η συνάντηση προγραμματίζεται για πριν τις 5 Ιουνίου, δεδομένου ότι τότε η Ελλάδα πρέπει να εμβάσει ένα σημαντικό ποσό στο ΔΝΤ. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Eurogroup και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, αλλά όχι του ΔΝΤ. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας εκφράζει δύο υποθέσεις: είτε ότι θα αποφασιστεί χορήγηση άμεσης βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, είτε ότι θα μπορούσε να ετοιμάζεται ελεγχόμενη έξοδος τη Ελλάδας από το ευρώ.

Μιλώντας στην Bild ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκραφ Λάμπσντορφ προειδοποίησε να μην γίνονται κινήσεις χωρίς το ΔΝΤ «μόνο και μόνο για να δοθεί η επόμενη δόση δισεκατομμυρίων». Αλλά σε περίπτωση που ετοιμάζεται Grexit ο γερμανός ευρωβουλευτής τάσσεται υπέρ της χρηματικής στήριξης της Ελλάδας. «Ο στόχος τελικά δεν είναι να στείλουμε την χώρα στην άβυσσο».



πηγη



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID