EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του θρυλικού B.B. King – Στις 30 Μαΐου στην Ιντιανόλα του Μισισίπι η κηδεία του


Το Σάββατο, 30 Μάιου, θα γίνει στην Ιντιανόλα, μια κωμόπολη του Δέλτα του Μισισίπι, η κηδεία του θρυλικού κιθαρίστα των μπλουζ B.B. King, που έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας τον κόσμο της μουσικής πολύ φτωχότερο. O B.B. King θα ταφεί σε έκταση που ανήκει στο μουσείο της πόλης που είναι αφιερωμένο στη ζωή του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η σορός του θα μεταφερθεί από το αεροδρόμιο της Μέμφις (πολιτεία Τενεσή) την Τετάρτη στο πάρκο Χέντυ στην πόλη, όπου o King απέκτησε τη φήμη του πρώτη φορά, και μετά θα μεταφερθεί στην Ιντιανόλα μέσω της λεωφόρου 61 (U.S. Route 61), γνωστή ως «Λεωφόρος των Μπλουζ».
Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Παρασκευή, 29 Μαίου, στο μουσείο. Η τελετή θα γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών κοντά στη περιοχή.

Ο King ήταν μόνιμος κάτοικος του Λας Βέγκας αλλά περνούσε τον περισσότερο χρόνο περιοδεύοντας, ενώ κάθε χρόνο από το 1980 έδινε συναυλίες στην Ιντιανόλα. Η ετήσια συναυλία που έδινε για την πόλη που θεωρούσε τόπο καταγωγής του,  φέτος θα διοργανωθεί στο μουσείο στις 24 Μαίου (Κυριακή).

Το περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει στο νούμερο 6 της λίστας των 100 μεγαλύτερων κιθαριστών στον κόσμο (2011), και θεωρείται ότι άσκησε μεγάλη επιρροή σε άλλους κιθαρίστες των μπλουζ και ροκ.

       



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID