EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

McLaren 570S Coupe

Μετά από μήνες που η McLaren μας έψηνε για το νέο της coupe με αινιγματικές φωτογραφίες το παρουσιάζει πλέον σε όλο του το μεγαλείο του λίγες μέρες πριν την έκθεση της Νέας Υόρκης. Η γκάμα της McLaren χωρίζεται πλέον σε 3 μέρη : την Ultimate Series που έχει ως βάση την McLaren P1, τη Super Series με βάση την McLaren 650S και τέλος η Sport Series με την McLaren 570S.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η ισχύς είναι 570ps τα οποία υπερέχουν κατά 10ps σε σχέση με τα 560ps που αποδίδει η Porsche 991 Turbo S που είναι ο κοντινότερος ανταγωνιστής της. Στη ροπή ωστόσο υστερεί η McLaren 570S Coupe σε σχέση με το γερμανικό με 61.18kg.m και 72.39kg.m αντίστοιχα. Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η McLaren 570S Coupe είναι πλέον το λιγότερο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της McLaren τo 0-100km/h είναι μόλις 3.2sec και τα 0-200km/h έρχονται σε 9.5sec. Η 991 Turbo S λόγω τετρακίνησης υπερισχυεί μέχρι τα 100km/h με 3.1sec αλλά υστερεί στο 0-200km/h με 10.3sec. Τελική ταχύτητα 328km/h για την 570S σε σχέση με 318km/h για τον ανταγωνιστή της.


Ο κινητήρας της McLaren 570S Coupe είναι ο ίδιος twin turbo 3.8 V8 που χρησιμοποιείται και στα υπόλοιπα μοντέλα της McLaren αλλά με 30% νέα μέρη. Το κιβώτιο είναι το γνωστό διπλού συμπλέκτη (SSG) που πρωτοείδαμε στην 12C. Με κίνηση στους πίσω τροχούς και τόση δύναμη, χρειάζεσαι οπωσδήποτε κεραμικά φρένα τα οποία είναι στο βασικό εξοπλισμό. Για τη καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο υπάρχουν ανεξάρτητοι μεταξύ τους αποσβεστήρες μεταβαλλόμενης απόσβεσης, σε συνδυασμό με μπροστά και πίσω αντιστρεπτικές και διπλά ψαλίδια.

Υπάρχουν τρεις επιλογές οδήγησης , Normal, Sport και Track. Η πρώτη είναι για καθημερινή χρήση και οι άλλες δυο για πίστα. Όπως και στην 650S, έχουμε και εδώ τη χρήση “μπανιέρας” από ανθρακόνημα αλλά τροποποιημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευκολότερη η είσοδος και η έξοδος του επιβάτη από τη καμπίνα. Σε συνδυασμό με τις εξωτερικές επιφάνειες από αλουμίνιο, το συνολικό βάρος χωρίς υγρά είναι μόλις 1.313kg.

Σύμφωνα με την McLaren, το διθέσιο coupe της είναι 150kg ελαφρύτερο από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο στη κατηγορία. Εξωτερικά, το μπροστινό μέρος της McLaren 570S Coupe με τα μεγάλα LED φώτα έχει σαφές επιρροές από τα μεγάλα αδέρφια της 650S και P1. Το αμάξωμα είναι σχεδιασμένο με βάση την καλύτερη δυνατή διαχείριση του αέρα. Το ειδικά σμιλεμένο καπό και οι πόρτες αλά McLaren F1 είναι εκεί για να στέλνουν αέρα στους δυο πλαϊνούς αεραγωγούς πίσω από τις πόρτες.

Αν παρατηρήσει κανείς το αυτοκίνητο από το πλάι θα δει το χώρισμα που υπάρχει στο τέλος του τζαμιού. Έτσι ουσιαστικά ο αέρας διοχετεύεται πάνω από τη περιοχή που βρίσκεται ο κινητήρας και βοηθάει στη καλύτερη ψύξη του. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια πολύ μικρότερη αλλά και σταθερή αεροτομή σε σχέση με τις υπόλοιπες McLaren. Οι δυο εξατμίσεις βρίσκονται χαμηλά στις δυο άκρες του διαχύτη. Το αλουμινένιο κάλυμμα του κινητήρα προσφέρει καλύτερη ψύξη αλλά και εξωτερική οπτική επαφή με το κινητήρα.



Στο εσωτερικό της McLaren 570S Coupe έχουμε παντού δέρμα αλλά υπάρχουν και επιλογές με δέρμα Napa ή Alcantara στον πρόσθετο εξοπλισμό. Όπως σε πολλά από τα τελευταία μοντέλα, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός αλλά αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με το ποια επιλογή οδήγησης έχει επιλεγεί. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το σύστημα infotainment IRIS από το οποίο ελέγχεται και ο κλιματισμός. Επίσης υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί χρωμάτων “By McLaren” για το εσωτερικό όπως πρωτοείδαμε και στην 675LT. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή μεταξύ 4,8 ή 12 ηχείων, με τη τελευταία επιλογή της Bowers & Wilkins να αποδίδει 1280W!



 

 







πηγη




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID