EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

CNN – Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε σχετικά με την τρίτη δόση του ελληνικού θρίλερ

  1. Οι πληρωμές που οφείλονται
Η Ελλάδα έχει κάποιες βαριές πληρωμές για να κάνει τον Απρίλιο. Θα πρέπει να στείλει περίπου 460 εκατομμύρια ευρώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την επόμενη Πέμπτη. Η κυβέρνηση φέρεται να αντιμετωπίζει ένα «λογαριασμό» 1,7 δισ ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις του δημόσιου τομέα μέχρι το τέλος του μήνα .

  1. Τελειώνουν τα χρήματα
Μόνο οι Έλληνες γνωρίζουν πόσα χρήματα είναι πραγματικά στο ταμείο τους. Τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο τέθηκαν σε  1.100.000.000 € κάτω από τις προβλέψεις . Κάποιοι μάλιστα λένε ότι η Αθήνα θα ξεμείνει από χρήματα την επόμενη εβδομάδα – ένα σενάριο, που η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί .

  1. Τελειώνει ο χρόνος
Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως το τελικό τμήμα 240 δισ διεθνούς πακέτου διάσωσης . Η Αθήνα πιέζει για τα χρήματα το συντομότερο δυνατόν. Αλλά οι πιστωτές θα κυκλοφορήσουν τα μετρητά μόνο εάν η Ελλάδα δεσμευτεί σε ένα αναθεωρημένο πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

  1. Μεταρρυθμίσεις
Η Αθήνα υπέβαλε μια νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων την Τετάρτη. Το έγγραφο , που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Financial Times  περιέχει με λεπτομέρειες τα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης . Όμως, ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από μέτρα τα οποία είναι πιθανό να πυροδοτήσουν  μια σπασμωδική κίνηση από τους πιστωτές  Η κυβέρνηση θέλει να αντιστρέψει προηγούμενες μεταρρυθμίσεις επανεισάγοντας τον 13ο μήνα πληρωμής των συντάξεων, καθώς και τη διάλυση των περικοπών στις κρατικές συντάξεις.

  1. Οι αγορές ανησυχούν
Οι αγορές γίνονται όλο και ανήσυχες καθώς οι προθεσμίες πληρωμής λήγουν. Τα αποθέματα από τις κύριες ελληνικές τράπεζες έχουν όλα λάβει μια ήττα. Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ικανότητα της κυβέρνησης να αποπληρώσει το χρέος της.



πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID