EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το πρωτο μεγάλο χτύπημα στη διαπλοκή έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα … διεθνής διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες.

Το πρωτο μεγάλο χτύπημα στη διαπλοκή έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα, με τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Η πρωτοβουλία αυτή βάζει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, διαπλοκής και σκανδαλώδους εύνοιας σε επιχειρηματικά συμφέροντα και αποκαθιστά τον πραγματικό ανταγωνισμό στην τηλεόραση. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προκηρύξει πολλαπλάσιες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, για να αποτρέψει μονοπωλιακές καταστάσεις και έλεγχο της ενημέρωσης από τα γνωστά συμφέροντα των νταβατζήδων.

Το καθεστώς ανομίας και η διαπλοκή είχε μετατρέψει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας σε ντουντούκες της τρόικας και για μια ολόκληρη πενταετία ο ελληνικός λαός ήταν όμηρος της προπαγάνδας των ξένων τοκογλύφων, που είχαν θέσει σε ομηρία τους καταχρεωμένους Έλληνες βαρόνους της τηλεόρασης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των νταβατζήδων, τρομοκρατούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο και επιχειρούσαν να αποδομήσουν και να εξαφανίσουν κάθε αντιμνημονιακή φωνή.

Με μοναδική εξαίρεση το “kontra” που έδωσε μάχη κατά του μνημονίου αψηφώντας την τρομοκρατία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, συμβιβάστηκαν με το καθεστώς που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι. Αυτό το επικίνδυνο μονοπώλιο πρέπει να αλλάξει, για να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και να ξεφύγουν τα κανάλια από τη γάγγραινα της διαπλοκής. Η προκήρυξη για τις άδειες θα είναι διεθνής, χωρίς να αποκλείει ξένους ομίλους να αποκτήσουν τηλεοπτικές συχνότητες. Άλλωστε με τα νέα δεδομένα της ψηφιακής τηλεόρασης, οι συχνότητες θα είναι πολλές, ώστε να καλύψει το σύνολο της ζήτησης τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης των τηλεοπτικών σταθμών από ξένους επενδυτές

Στη λίστα με τα νέα μέτρα που στάλθηκαν στο Brussels Group προκειμένου να ανοίξει και πάλι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης περιλαμβάνονται και τα έσοδα που αναμένει να εισπράξει το κράτος από τις τηλεοπτικές άδειες. Για το μέτρο αυτό μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες ελληνικές τηλεοπτικές επιχειρήσεις να περιέλθουν στον έλεγχο ξένων επενδυτών μετά την είσπραξη του τέλους για την απόκτηση αδειών που θα κληθούν να πληρώσουν τα κανάλια.

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός και θα επιτρέπεται η συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή. Ακόμη ξεκαθάρισε πως ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι όχι με όρους που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως από την πώληση των αδειών θα εισπράξει συνολικά 350 εκατομμύρια αλλά ο κ. Σακελλαρίδης αποσαφήνισε πως το κράτος δεν περιμένει την είσπραξη του ποσού μέσα σε ένα χρόνο.



πηγη
 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID