EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εκατόμβη νεκρών στο Νεπάλ – Βιβλικές καταστροφές (φωτο)

Περισσότεροι από 100 νεκροί είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, μετά την ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Νεπάλ της Ινδίας.

Ενδεικτικά, μια 15χρονη βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από τον τοίχο ενός σπιτιού το οποίο κατέρρευσε. Ένα ακόμη κορίτσι πέθανε, όταν από την ισχυρή σεισμική δόνηση, έπεσε επάνω του ένα άγαλμα, στο πάρκο μιας κωμόπολης έξω από την Κατμαντού, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες με κατάγματα σε χέρια και πόδια. Ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Ερείπια σπιτιών, δρόμοι με μεγάλες ρωγμές στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS αρχικά η δόνηση ήταν μεγέθους 7,9 βαθμών με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων.

Μαρτυρίες κατοίκων στο πρακτορείο Reuters η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

«Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές εδώ στο Δελχί και σε πολλές άλλες περιοχές της Ινδίας», είπε μια παρουσιάστρια στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. «Βλέπετε εικόνες από τα στούντιό μας στο Δελχί όπου όλα έτρεμαν για πολλή ώρα, για ένα λεπτό ή και περισσότερο», συνέχισε η δημοσιογράφος.

















πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID