EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δέσμευση καταθέσεων και ακινήτων φοροφυγάδων, για το μαύρο χρήμα που έστειλαν στο εξωτερικό

Πόλεμο στην φοροδιαφυγή, με άμεσες «δεσμεύσεις – εξπρές» για τα εμβάσματα εκατομμυρίων που στάλθηκαν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις, ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε μία κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, πάρθηκε η απόφαση για ενοποίηση όλων τον μεγάλων καταλόγων φοροδιαφυγής, (λίστα με εμβάσματα -λίστα Λιχτενστάιν-λίστα μεγαλοκαταθετών) ενώ βάση του νέου υπέρ-καταλόγου, θα είναι η λίστα των εμβασμάτων.

Απίστευτα είναι τα νούμερα της φοροδιαφυγής, που σύμφωνα με πληροφορίες,  από τις 1.500 υποθέσεις που βρίσκονται στη λίστα των εμβασμάτων και έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών και εισπρακτικών υπηρεσιών, οι 1.400 είναι μέσα στις άλλες ύποπτες λίστες. Για όσες περιπτώσεις, τα ποσά δεν καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις, όπως δηλαδή υπάρχει αναντιστοιχία φορολογικών δηλώσεων- καταθέσεων, θα προβλέπεται δέσμευση των καταθέσεων. Για όσους δεν έχουν καταθέσεις το Δημόσιο θα προχωρήσει σε δέσμευση των ακινήτων. Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε ότι στην λίστα «Βαρουφάκη»,  πάνω στην οποία γίνεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές,  υπάρχει πρόβλεψη για είσπραξη 725 εκατ. ευρώ  από τον έλεγχο των εμβασμάτων. Το σχέδιο αυτό, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οικονομικούς εισαγγελείς, με διαδικασίες εξπρές, αφού η επεξεργασία των υποθέσεων ξεκινά από αύριο με 100 μεγάλες υποθέσεις, φοροδιαφυγής, ενώ ήδη σε 21 άλλες περιπτώσεις έχουν γίνει δεσμεύσεις καταθέσεων. Ήδη 21 ξεχωριστές περιπτώσεις, έχουν προχωρήσει οι δεσμεύσεις καταθέσεων.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID