EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

SOS από Κρήτη και Χαλκιδική για τους ρώσους τουρίστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση ΜΙΤΤ που πραγματοποιείται στην Μόσχα και παραβρίσκεται η Υπ. Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πτώση στην κίνηση θα είναι της τάξης του 50%-60% ενώ όλα εξαρτώνται από την πορεία που θα έχει το ρούβλι.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) πάντως εκτιμά πως η μείωση των κρατήσεων από τη ρωσική αγορά για το σύνολο του έτους θα περιοριστεί, τελικά, σε ποσοστό 20% με 30%. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία φέτος θα υποχωρήσει μεταξύ 900.000 και 1 εκατ. από 1,25 εκατ. το 2014.

Επίσης, οι απώλειες των άμεσων εισπράξεων από τη ρωσική αγορά ενδέχεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να φθάσουν έως 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014.
Το μεγάλύτερο πρόβλημα από την μη έλευση ρώσων τουριστών εντοπίζχεται σε Χαλκιδική και Κρήτη.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντύπας Σηφάκης θα έχει συνάντηση την ερχόμεη εβδομάδα με την κ. Κουντουρά και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά και τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της διευκόλυνσης των Ρώσων τουριστών για να εκδώσουν βίζα.


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID