EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σκάει βόμβα σκουπιδιών στα κεφάλια πολιτών!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τη διαχείριση των σκουπιδιών και είναι μια βόμβα, η οποία έσκασε και έχει και οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών. Πληρώνουμε εκατομμύρια κάθε μήνα και αυτά θα τα πληρώνουν πια οι δήμοι». Αυτά είπε ο σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ.Τσιρώνης και μίλησε για τις ευθύνες και των πολιτικών και των δημάρχων, αλλά και των πολιτών.

Αυτό που δεν είπε και μοιάζει αυτονόητο είναι ότι τα εκατομμύρια που θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι θα τα πάρουν με κρυφό η φανερό χαράτσι απο τους πολίτες,κατοίκους των Δήμων… «Η διαχείριση των σκουπιδιών ήταν πάντα ευθύνη των δημάρχων.Αυτοί έπρεπε να αποφασίζουν κάθε φορά που και πως θα κατέληγαν.Αυτοί έχουν και την ευθύνη για την τελική διαχείριση και μερικοί Δήμαρχοι προσπάθησαν μέσω των λεγόμενων ΣΔΙΤ ή άλλων τρόπων να λύσουν το πρόβλημα με ΧΥΤΑ η ΧΑΔΑ αναθέτοντας σε εργολάβους τη διαχείριση» πρόσθεσε ο υπουργός και ανέδειξε την ουσία του προβλήματος.
Τώρα ορισμένοι Δήμαρχοι προσπαθούν με πολιτικά μέσα να μεταθέσουν τις ευθύνες στους εργολάβους για να γλιτώσουν εκείνοι την αποκλειστική και κύρια ευθύνη τους. Έτσι σε δικαστικές αίθουσες διαδραματίζονται σκάνδαλα,στα οποία οι Δήμαρχοι,που ΚΑΙ κατά τον υπουργό έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την τελική κατάληξη των σκουπιδιών, μεταθέτουν την ευθύνη στους εργολάβους και εκείνοι δεν καταθέτουν ούτε καν ως μάρτυρες για το αν γνώριζαν η γνωρίζουν την τελική κατάληξη των σκουπιδιών.

Ο υπουργός κ. Τσιρώνης μίλησε για το τεράστιο και ασφυκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Πελοπόννησος, η οποία δεν έχει τον παραμικρό χώρο διαχείρισης σκουπιδιών και έλυσε προσωρινά το πρόβλημα αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία να μεταφέρει τα σκουπίδια στην…Κοζάνη!

«Οι πολίτες δεν είναι ενημερωμένοι ότι δεν πρέπει να παράγουν σκουπίδια και ότι στο εξωτερικό δημιουργήθηκαν χώροι διαχείρισης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, διότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφού τα επικίνδυνα σκουπίδια διαχωρίζονται και απο τους πολίτες με βάση ειδικούς κάδους και απο τις εταιρείες. Εδώ φοβούνται γιατί θεωρούν πιθανό ότι θα γίνει διαχείριση και επικίνδυνων αποβλήτων.Αυτά είναι ευθύνες των Δήμων και των περιφερειών,αλλά και των πολιτών που τα παράγουν» είπε ο κ. Τσιρώνης και έκρουσε (ΒΗΜΑFM) όχι κώδωνα ,αλλά καμπάνες οικονομικών και περιβαλλοντικών κινδύνων στο σήμερα και όχι στο άδηλο μέλλον…




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID