EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πενθεί η Γαλλία για τον χαμό των τριών αθλητών της

 Βαρύ το πένθος για την Γαλλία, για το θάνατο των  τριών πολύ  γνωστών αθλητών της, που έχασαν τη ζωή τους, όταν τα ελικόπτερα που τους μετέφεραν στα γυρίσματα ριάλιτι παιχνιδιού στην Αργεντινή, συγκρούστηκαν στον αέρα.  Ο 28χρονος πυγμάχος Αλέξης Βαστίν, η 25χρονη Καμίλ Μουφάτ και η 57χρονη Φλοράνς Αρτόντ. Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι στους τρεις αθλητές, αλλά και σε 7 ακόμα άτομα.

Αλέξις Βαστίν: Ο 28χρονος μποξέρ



Ο Αλέξις Βαστίν κατατασσόταν μεταξύ των πιο ικανών πυγμάχων του κόσμου, που έχασε το εισιτήριο για τον τελικό σε δύο ολυμπιακές αναμετρήσεις, στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

Με το ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας το 2010, ο αθλητής με το ξεχωριστό παρουσιαστικό έγινε γνωστός από τους στρατιωτικούς αγώνες όπου και στέφτηκε πρωταθλητής τέσσερις συνεχόμενες φορές.
Τραγική ειρωνεία είναι πως  ο νεαρός αθλητής είχε χάσει την μικρή αδερφή του σε ηλικία 21 ετών, στις 5 Ιανουαρίου από αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Καμίλ Μουφάτ: Η χρυσή κολυμβήτρια της Γαλλίας



Η 25χρονη Καμίλ Μουφάτ γεννήθηκε στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και ασχολήθηκε με το κολύμπι από την ηλικία των 7 ετών. Τον τίτλο της πρωταθλήτριας τον κέρδισε μόλις στα 15 της χρόνια. Η 25χρονη Καμίλ ήταν το καμάρι της Γαλλίας στην κολύμβηση και το 2012 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα το 2012 έφυγε από το Λονδίνο με τρία μετάλλια. Ενα χρυσό για τα 400μ ελεύθερο, ένα ασημένιο για τα 200μ. ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 4x200μ. με την ομάδα της Γαλλίας.

Η 57χρονη «κόρη του Ατλαντικού» Φλοράνς Αρτόντ





Η Φλοράνς Αρτόντ ήταν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του αθλητισμού στη Γαλλία. Ήταν η μόνη γυναίκα ιστιοπλόος που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό με το σκάφος της το 1990. Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Μπεριλού της γαλλικής Ακαδημίας, το οποίο απονέμεται σε γυναίκες αθλήτριες.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID