EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μία προσαγωγή μετά την ένταση στις Σκουριές Χαλκιδικής

Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής στο δάσος έξω από το εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ένας διαδηλωτής προσήχθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πολυγυρου, έξω από την οποία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλληλέγγυοι.

Η πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς από φορείς, συλλογικότητες και απλούς πολίτες. «Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών», δήλωσε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

                View image on Twitter

Παράλληλα αντιδυγκέντρωση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός». Οι εργαζόμενοι υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες της εταιρίας κατηγορούν τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για εμπαιγμό, καθώς όπως λένε η κυβέρνηση προβάλλει εμπόδια στις εργασίες τους και προαναγγέλλουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις στα χωριά και στα εργοτάξια της περιοχής αλλά και στα Υπουργικά Γραφεία.

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» ήταν η τοποθέτηση του Σωτήρη Τσοκά αναφορικά με την αντισυγκέντρωση.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες, που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς το δάσος.

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Στην προσπάθεια των κατοίκων να προσεγγίσουν το δάσος έγινε η προσαγωγή ενός διαδηλωτή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έγινε αναίτια και από αστυνομικό με πολιτικά.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Α.Τ. Πολύγυρου όπου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο προσαχθέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσαχθέντας θα αφεθεί ελεύθερος σε λίγη ώρα με εντολή εισαγγελέα.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID