EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σταθάκης: Έτοιμος ο νόμος για τους πλειστηριασμούς

Έτοιμος είναι ο νόμος με τον οποίο θα γίνει άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια ανέφερε πως είναι σύνθετο και πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 μήνες διαβουλεύσεων.

Μιλώντας στο συνέδριο «Banking and Insurance Forum: The day after», ο κ. Σταθάκης είπε ότι το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια σημείωσε ότι εφόσον η οικονομία υπέστη μια τόσο σημαντική κατάρρευση με απώλεια 25% του ΑΕΠ, η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους ήταν αναπόφευκτη και δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής πρακτικής των δανειοληπτών.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα αναζητήσει λύσεις που να είναι ισορροπημένες: να εξυπηρετούν δηλαδή τον κοινωνικό στόχο που είναι η αναδιάρθρωση των δανείων νοικοκυριών που έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά ταυτόχρονα να μην υπάρχει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα ώστε να απαιτηθεί νέα κεφαλαιοποίηση.







ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID