EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αρχίζει στο ειδικό δικαστήριο η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του ειδικού δικαστηρίου, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας απιστίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της θητείας του επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, έσβησε τα ονόματα τριών συγγενών του από την επίμαχη λίστα των φοροφυγάδων, την οποία παρέλαβε το 2010 από τη Γαλλίδα τότε ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία 4-1 έκρινε πως «ο κατηγορούμενος Γ. Παπακωνσταντίνου, με την ενέργειά του, αφ' ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας, ως υπουργού Οικονομικών, η οποία θα μπορούσε να επέλθει με την αποκάλυψη ότι συγγενείς του αναφέρονταν ως δικαιούχοι λογαριασμών στην επίμαχη λίστα και αφ' ετέρου επιδίωκε την εξυπηρέτηση των εν λόγω συγγενών του, με την αποτροπή φορολογικού ελέγχου εις βάρος τους».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός αρνείται ότι παρενέβη στην αρχική λίστα ή ότι υπήρξε συμφωνία με τους συγγενείς του να αφαιρέσει τα ονόματά τους, ενώ θα στηριχθεί στην άποψη του αρεοπαγίτη που μειοψήφισε. Επιχείρημα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι η κατάθεση του εισαγγελέα Διώτη ότι κατέστρεψε το υλικό που βρισκόταν στο στικάκι που ήταν περασμένη η λίστα.

«Το ενδεχόμενο της νόθευσης του αντιγράφου USB από τον κατηγορούμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξασθενίζει σοβαρά, εάν ληφθούν υπ' όψη οι παλινωδίες του Γιάννη Διώτη, οι μετακινήσεις του αντιγράφου USB μεταξύ τριών υπολογιστών, η πρόνοια να καταστραφεί το περιεχόμενό του όσο και τα αντίγραφα, επί των οποίων θα μπορούσαν να ανιχνευτούν ίχνη διαγραφής των τριών αρχείων, εφόσον η διαγραφή είχε γίνει επ' αυτών» ανέφερε η άποψη της μειοψηφίας στο βούλευμα.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δικαστεί από επτά δικαστές και έναν αντεισαγγελέα από τον Άρειο Πάγο και έξι από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάλογη δίκη, μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου για την υπόθεση Κοσκωτά.




πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID