EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο…απυρόβλητο οι offshore

Στο… απυρόβλητο των φορολογικών ελέγχων βρίσκονται, ουσιαστικά, οι εξωχώριες εταιρείες (offshore) στην Ελλάδα, καθώς όπως προκύπτει από τα απολογιστικά αποτελέσματα των ελέγχων του 2014 που ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν με ρυθμούς… χελώνας!

Το παρουσίασαν ως «επιτυχία»

«1.700 έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, offshore εταιρίες, υποθέσεις εμβασμάτων φυσικών προσώπων και λοιπές υποθέσεις φορολογούμενων μεγάλου πλούτου το 2014 – Εισπράχθηκαν πάνω από 270 εκ. ευρώ» αναφέρει η είδηση του Υπουργείου Οικονομικών που αναρτήθηκε χθες στο taxheaven.gr. Κάπως έτσι, μέσα στα νούμερα κρύφτηκε η αναλγησία των ελεγκτικών μηχανισμών και η αδυναμία του κράτους να πατάξει τη φοροδιαφυγή παρουσιάστηκε ως… επιτυχία!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το 2014 ελέγχθηκαν 117 offshore εταιρείες και βεβαιώθηκαν παραβάσεις ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από αυτά εισπράχθηκαν τα 14,5 εκ. ευρώ. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μόνο οι offshore που είχαν εντοπιστεί το 2011 στο Κρανίδι ήταν 187. Μέχρι πέρυσι είχαν ελεγχθεί οι 11 από αυτές ενώ και φέτος τα πράγματα δεν ήταν διαφορετικά.

                       elenxoi offshore

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο ereportaz.gr ανέφεραν ότι οι ενεργές φορολογικά offshore στην χώρα μας σήμερα ξεπερνούν τις 6.500. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας είχε κάνει λόγο, για 10.000 ενεργές offshore.

Το ereportaz.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας εφοριακών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να ενισχυθούν ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι. «Τη στιγμή που οι πολίτες «πληρώνουν το μάρμαρο» από μία βάρβαρη φορολογία, τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, δείχνουν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυνατότητα ελέγχου, παραμένουν στο

Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέβασε τα ποσοστά

Όπως προκύπτει απο τους πίνακες τις Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι έλεγχοι που διεξήγαγε το Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. το Β΄ εξάμηνο του 2014 καθώς και τα χρήματα που εισέπραξε απο τις βεβαιωμένες παραβάσεις, ήταν αυξημένα συγκριτικά με το Α΄ εξάμηνο.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ελέγχων, έπαιξε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος. Με απόφαση της ΓΓΔΕ συνεστήθη Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου υπαγόμενο στον Προϊστάμενο του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π., με αρμοδιότητα την διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της Επικράτειας, κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 20 εισαγγελικές παραγγελίες και αντίστοιχες εντολές μερικού φορολογικού ελέγχου εισοδήματος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID