EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Βορίδης ανακάλεσε το «καθηκοντολόγιο» των νοσηλευτών

Την ώρα που ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έδινε συνέντευξη Τύπου, ζητώντας την άμεση απόσυρση της υπουργικής απόφασης για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητας των νοσηλευτών, που έδινε δικαίωμα συνταγογράφησης ορισμένων φαρμάκων στον νοσηλευτικό κλάδο, το υπουργείο Υγείας την ανακάλεσε προκειμένου να υπάρξει χρόνος για ευρύτερη διαβούλευση σχετικά με το θέμα, με όλους τους υγειονομικούς φορείς.

«Θα ήταν προτιμότερο, ο υπουργός πριν κάνει εσφαλμένες κινήσεις και παίρνει αποφάσεις τις οποίες αναγκάζεται να ανακαλεί, να συνδιαλέγεται και να συμβουλεύεται τα θεσμικά όργανα του ιατρικού κλάδου» δήλωσε, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης.  Νωρίτερα, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσάμης είχε χαρακτηρίσει την απόφαση ως προεκλογικό τέχνασμα και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μπορούν να συνταγογραφούν νοσηλευτές, τη στιγμή που υπάρχουν ειδικότητες γιατρών, όπως π.χ. οι μικροβιολόγοι, που δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης [Διαβάστε το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών πατώντας ΕΔΩ].
Ενόχληση νοσηλευτών

Την ενόχλησή της για την απόσυρση της υπουργικής απόφασης που έδινε τη δυνατότητα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν εκφράζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ), η οποία κάνει λόγο για αφύσικη επιρροή των ιατρικών συλλόγων στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ΕΝΕ στρέφεται κατά του ιατρικού κλάδου, που είχε απειλήσει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη αν δεν δεν αποσυρθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.
Ειδικότερα, καταλογίζει στους ιατρικούς συλλόγους πως επιθυμούν «διακαώς τη διαιώνιση των προνομίων τους, που από δεκαετίες είχαν υφαρπάξει απ’ τους νοσηλευτές».

«Επιπλέον, θεωρούμε αναγκαίο να επιστρέψουμε στο ακέραιο στον ΙΣΑ, τον ΠΙΣ και κάθε άλλο συλλογικό ιατρικό σχήμα, τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που επί τρεις μέρες εκτοξεύουν κατά του συνόλου των νοσηλευτών της χώρας, αμφισβητώντας ευθέως τις σπουδές, τις γνώσεις και τον επαγγελματικό τους ρόλο, υπενθυμίζοντάς τους ότι όλα τα μέλη τους, διδάχτηκαν από νοσηλευτές, κλινικές πράξεις αυξημένης υπευθυνότητας κατά το στάδιο της δοκιμότητάς τους αλλά και αργότερα ως μόνιμοι ιατροί», συμπληρώνει η Ένωση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID