EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic με 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα

Περιπέτεια εν πλω νωρίς το πρωί της Κυριακής για 466 ανθρώπους, που επιβαίνουν στο πλοίο Norman Atlantic, όταν ξέσπασε φωτιά σε αυτό.Το πλοίο, με 411 επιβάτες και 55 μέλη πλήρωμα, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών, όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Αυτή τη στιγμή 150 άτομα έχουν ήδη επιβιβαστεί στη μια σωσίβια λέμβο και προσπαθούν να επιβιβαστούν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 7 Μποφόρ.
 Δόθηκε εντολή εκκένωσης – Αυτόπτης μάρτυρας: Είμαστε περικυκλωμένοι

Από ώρα σε ώρα, αναμένεται η εκκένωση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, που έπιασε φωτιά, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, με προορισμό την Αγκόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, σε λίγο, θα ξεκινήσει η εκκένωση με τις βάρκες και τη συμμετοχή του πλοίου που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, ενώ στο σημείο αναμένεται να σπεύσουν και άλλα παραπλέοντα, ελικόπτερο και πλωτά του λιμενικού.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός επιβάτη, ο οποίος δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. «Μου λένε ότι η φωτιά έχει φτάσει και στο πάνω κατάστρωμα. Είμαστε περικυκλωμένοι, σε παίρνει ο αέρας, έχει τουλάχιστον 8 μποφόρ», ανέφερε, μεταξύ άλλων.


       

Κραυγή αγωνίας από έναν επιβάτη του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο επιβάτης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες. Έχουμε εγκλωβιστεί τέρμα πάνω. Έχει τρελό αέρα».

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Η μετεπιβίβαση στο παραπλέον πλοίο, Spirit Of Piraeus, γίνεται με ανεμόσκαλες, όπως σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενώ διευκρίνισε ότι τα βαρελάκια του Norman Atlantic αντενδείκνυται να χρησιμοποιηθούν για τη διάσωση των επιβατών λόγω των καιρικών συνθηκών.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID