EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταλαβαίνει κανείς τον Γολγοθά που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια;

Τα φετινά Χριστούγεννα έρχονται με πολλά «παρελκόμενα» φέτος! Η γενικότερη εορταστική ατμόσφαιρα έχει επιφορτιστεί, εκτός από το ζοφερό κλίμα στα μαγαζιά, λόγω έλλειψης ρευστότητας, και με τις πολιτικές εξελίξεις που λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, θα καθορίσουν και το βραχυπρόθεσμο πολιτικό μέλλον της χώρας, στο ξεκίνημα του νέου χρόνου.

Η «τρομολαγνία» επανήλθε, στον μέγιστο βαθμό, εντός και εκτός συνόρων. Η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή φαντάζει «επιεικώς» αμφίβολη και τα σενάρια πρόωρων εκλογών είναι ολοζώντανα. Η επιχείρηση πανικού και τρομοκράτησης των Ελλήνων, τόσο από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη, όσο και από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράλληλα με «εκτιμήσεις – προβλέψεις» στελεχών των «παγκόσμιων οίκων αξιολόγησης» της οικονομίας (;) αλλά και «μεγαλοδημοσιογράφων» «έγκριτων» διεθνών εφημερίδων, καλά κρατεί…!!! Οι εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και το πολίτευμα της χώρας, τίθονται υπό την αμφισβήτηση και την αυστηρή κρίση ευρωπαίων και άλλων, με την ανοχή και την συνένεση της ελληνικής πολιτικής εξουσίας. Νέα παγκόσμια πρωτοτυπία για την Ελλάδα, που επανέρχεται σαν “casestudy” στην διεθνή επικαιρότητα.

Ο όρος “Grexit” επανήλθε στο λεξιλόγιό μας, ύστερα από «την κατάπαυση πυρός» 2,5 περίπου χρόνων. Μαζί του, και με δεδομένο το πλέον πιθανό να γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, ακούσαμε κουβέντες για «πιστωτικό γεγονός», «μικρασιατικές καταστροφές», …όλεθρο και αναρχία! Ένα «σκηνοθετημένο» πανηγυράκι, βασισμένο σε κακογραμμένα σενάρια του πρόσφατου παρελθόντος, που επανήλθαν στην επιφάνεια με την «ψυχοφοβία» της ανάληψης της εξουσίας από μια μελλοντική κυβέρνηση με κεντρικό άξονα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λες και μας προέκυψε ξαφνικά. Χωρίς την ευθύνη, ή την ανευθυνότητα – όπως το δει κανείς, της παρούσας πολιτικής εξουσίας, ή καλύτερα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων 5, τουλάχιστον, ετών.

Αλήθεια, ποιός δημιούργησε την ανασφάλεια στον Έλληνα; Ποιός τον έχει εξουθενώσει οικονομικά και κοινωνικά τα τελευταία χρόνια; Ποιός έχει προδιαγράψει το αβέβαιο μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου και ποιός έχει «βάλει την υπογραφή του» για τόσα και τόσα δεινά που βιώνει καθημερινά ο μέσος πολίτης; Ποιός έχει καλλιεργήσει αυτή την απαισιοδοξία στην κοινωνία, που όλο για ανάπτυξη και πλεονάσματα ακούει και «άσπρη μέρα» δεν βλέπει στον ορίζοντα; (Υπάρχει, αλήθεια, ορίζοντας όταν οι δεσμεύσεις γίνονται «λόγια του αέρα» από την μια στιγμή στην άλλη, υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικα;). Όταν κάθε μέτρο αποσυμπίεσης ακολουθείται από κάποιο άλλο δυσμενές αντίμετρο (φόρο ή «προσαρμογή»);

Στολίζουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα, θα ακούσουμε σε λίγο τα κάλαντα, θα προσπαθήσουμε να γιορτάσουμε την «έλευση του Θείου βρέφους»… Η ψυχούλα μας το ξέρει… Οι παππούδες, με την πενιχρή σύνταξη, θα προσπαθήσουν να χαροποιήσουν τα εγγόνια τους. Οι νονοί τα βαφτηστήρια τους. Οι γονείς τα παιδιά τους. Τι να πρωτοκαλύψουν με όλα αυτά που τρέχουν (ΕΝΦΙΑ, δόσεις εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας συν τα πάγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ενοίκια, ασφάλιστρα κλπ); Έχει αφουγκραστεί κανείς την ωμή πραγματικότητα; Τον Γολγοθά που βιώνει (τώρα αντί για το Πάσχα και τα Χριστούγεννα…) η μέση ελληνική οικογένεια; Τρέμουν οι βουλευτές τις πρόωρες εκλογές μη τυχόν και χάσουν τη θέση που τους παρέχει έναν παχυλό μισθό και τόσες άλλες πλουσιοπάροχες «διευκολύνσεις». Έχουν αναλογιστεί με πόσα λιγότερα καλείται να τα «βγάλει πέρα» μια οικογένεια στις μέρες μας;

Στο κλείσιμο της χρονιάς μέλλει να δούμε πώς θα έρθει η αυγή της επόμενης! Πώς τελικά θα ανατείλει το 2015. Τι προσδοκίες και τι όραμα θα προσδώσει σε αυτόν τον τόπο. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας προσπαθήσει να αξιολογήσει τα δεδομένα. Λάθη δεν επιτρέπονται, παρόλο που, όπως φαίνεται, δεν έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν και την ιστορία μας. Η υπομονή μας όμως έχει εξαντληθεί! Αν σε κάτι μπορούμε να επενδύσουμε για την αναγέννηση αυτού του τόπου, ας το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Συγκροτημένα, πειθαρχημένα και μέσα από στρατηγικό σχεδιασμό. Πάντα μέσα στο δημοκρατικό περιβάλλον.

Καλές γιορτές να περάσουμε και ο Θεός να μας φωτίσει, με το άστρο των Χριστουγέννων, να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν σε ένα φωτεινό και αισιόδοξο 2015. Απαρχή για ένα καλύτερο αύριο!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID