EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μέθοδος Διάλυσης

Του Γεωργίου Βλασερού.

Πριν τρία και περισσότερα χρόνια, κάποιος κύριος ο οποίος ίσως να χαρακτηριζόταν περιθωριακός από όλους εμάς που έχουμε μάθει να ζούμε με περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά κερδίζουμε, μου παρουσίαζε με σιγουριά τι θα συμβεί στη χώρα μας, ότι ζούμε δηλαδή τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν ούτε προφήτης ούτε κανένας μάντης, απλά ενημερωνόταν από εξωσυστημικά ΜΜΕ. Δυστηχώς τώρα επιβεβαιώνεται.

Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, νομίζω πλέον ότι όλοι …
γνωρίζουμε τι συμβαίνει πλέον στην Ελλάδα. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως το Δημόσιο Χρέος και το Έλλειμμα της μικρής μας χώρας δημιουργεί τόσο σοβαρό πρόβλημα στην Ευρωζώνη που παραμένει χωρίς λύση εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.

Το τι συμβαίνει ας το ψάξει ο καθένας μόνος του, άλλωστε πλέον η ενημέρωση είναι απίστευτα επαρκής, αρκεί να ξέρουμε που να απευθυνθούμε και να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, όχι κατά το δοκούν, αλλά με βάση τα όσα ζούμε και αντιλαμβανόμαστε, έστω κι αν δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε..

Για να σπάσεις τα θεμέλια ενός έθνους και μιας κοινωνίας, δε χρειάζονται πολλά πράγματα, αρκεί να γίνουν με τον κατάλληλο τρόπο, στοχευμένα και μεθοδικά.

Διαλύεις την παιδεία και τη γλώσσα, συνδέοντας τη γενική εκπαίδευση των μαθητών με ένα άκρως ανταγωνιστικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στο σύστημα αυτό, αφαιρείς κατά ένα σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας την κριτική σκέψη και προωθείς την ΄παπαγαλία΄ με δήθεν σκοπό τη διατήρηση της αξιοκρατίας κατά τη βαθμολόγηση.

Παραποιείς και αποσιωπάς γεγονότα της ιστορίας με σκοπό να διαλύσεις την ιστορική συννείδηση ενός λαού. Φυσικά παράλληλα φροντίζεις να παρουσιάζεις ως οπιστοδρομική την έννοια περί πατρίδας αφού έρχεται σε αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση.

Τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση κάνοντας πλύση εγκεφάλου σε εκπαιδεύει στο εύκολο και το φθηνό, σπάζοντας τις αντιστάσεις σου για ώριμη και κριτική σκέψη. Μαθαίνεις μόνο αυτά που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Πότε έγινε μια εκπομπή στη τηλεόραση ή το ραδιόφωνο που να αναλύει τη συνθήκη ‘Δουβλίνο 2’ που υπέγραψε η χώρα μας και το πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μας μετέτρεψαν σε χώρα φύλαξης των ευρωπαίκών συνόρων, με την ανοχή και τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.

Γιγαντώνεις τις ακραίες φωνές και τάσεις σε μια κοινωνία, για να μην υπάρξει περίπτωση να λυθούν τα προβλήματα και ο απλός πολίτης να παρατάσεται πίσω από ένα στρατόπεδο. Π.χ. στο μεταναστευτικό οι φωνές που προβάλλονται από τα μέσα χρόνια τώρα, είναι είτε εκείνων που λένε, να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους μετανάστες, είτε εκείνων που εκφράζουν την άποψη ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι από Ασία και Αφρική πρέπει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα!

Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μου, όπως παρουσιάζει και το ντοκιμαντέρ της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών ‘Διαίρει και Βασίλευε’ είναι το να σπάσεις την κοινωνική συνοχή ενός λαού χωρίζοντάς τον σε αντίπαλα στρατόπεδα, μισητά μεταξύ τους.

Αντίπαλες αθλητικές ομάδες σε αγώνες σαν να πρόκειτε για πόλεμο, αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις επίσης. Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ελεύθερων επαγγελματιών κτλ. Με τον τρόπο αυτό είναι δύσκολο όλοι όσοι διεκδικούν να γίνουν μια ομάδα, αφού ο ένας μεταθέτει ευθύνες στον άλλο και είναι άκρως καχύποπτος για τον διπλανό του.

Ακόμα και τώρα αυτό έχουν καταφέρει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, πόλωση του κλίματος βάζοντας τους πολίτες να διαπληκτίζονται για το ποιος φταίει για ότι έγινε και πόσο ικανοί ή ανίκανοι είναι οι καινούργιοι που διεκδικούν την εξουσία.

Πολλοί μιλούν για κάποιο παγκόσμιο πείραμα της παγκόσμιας οικονομίας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εάν υπάρχει όντως το πείραμα αυτό γιατί επελέγει η Ελλάδα; Μόνο επειδή ήταν ο αδύναμος κρίκος της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποιόν της πληοψηφίας των πολιτικών μας ηγετών έπαιξε κανένα ρόλo; Η γεωστρατιγική θέση της Ελλάδας;

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ιστορικά ότι σκέφτεται, αντιδρά και αντιστέκεται, παρά τα όσα αρνητικά και δικαίως καταλογίζουμε στο έθνος μας. Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία είτε κάποιος πιστεύει είτε όχι, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς πως είναι ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα. Αν λοιπόν υπάρχει όντως το πείραμα υπάρχουν απόψεις που λένε πως αν πετύχει στην Ελλάδα, μπορεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Το βασικό που έχουμε να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να χαλάσουμε πιθανά τέτοια σχέδια, είναι να ήμαστε επί της ουσίας ενωμένοι, πέρα από κόμματα, αθλητικές ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID