EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάρτι... λαθρεμπορίου στο Β' τελωνείο Θεσσαλονίκης

Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος πέντε τελωνειακών υπαλλήλων,  του τότε προϊσταμένου της υπηρεσίας, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και ενός εκτελωνιστή για ηθική αυτουργία, παρήγγειλε ύστερα από έρευνα, ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πέντε τελωνειακών του Β' τελωνείου που βρίσκεται στο λιμάνι, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου και της ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σε βάρος του τότε προϊσταμένου του Β' τελωνείου ζήτησε να ασκηθεί δίωξη για άμεση συνέργεια στα αδικήματα αυτά και να απαγγελθεί κατηγορία ηθικής αυτουργίας σε εκτελωνιστή ο οποίος εισήγαγε στη χώρα τα λαθραία εμπορεύματα, στην πλειοψηφία τους κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ηλεκτρονικά είδη από την Κίνα και τις ΗΠΑ, με τους διαφυγόντες δασμούς για το ελληνικό δημόσιο να αποτιμώνται σε 651.000 ευρώ.

Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από αναφορά εισαγγελέως του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όπου καταδικάστηκε ζευγάρι εκτελωνιστών για λαθρεμπορία. Όπως προέκυψε στη δίκη, οι κατηγορούμενοι δε θα μπορούσαν να έχουν διαπράξει το αδίκημα χωρίς τη συνεργασία τελωνειακών του Β' τελωνείου και κατόπιν αυτού ενεπλάκη στην υπόθεση ο εισαγγελέας διαφθοράς.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID